Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:9 (1:3, 0:2, 1:4)

Piráti začali bez respektu a hned se natlačili do útočného pásma. Nejdříve hostujícího gólmana prověřil Dávid Skokan a hned po něm se ujal kotouče Vladimír Růžička a tvrdou ranou propálil gólmana Frodla. Radost domácích však měla jepičí život. Už za necelé dvě minuty srovnal Vojtěch Němec. Následně měli hosté výhodu přesilové hry, ale nevyužili jí. Stejnou výhodu dostali po pár minutách i domácí ale těm se vůbec nevydařila. Po chybné rozehrávce ve středu kluziště se dostali ke kotouči hosté a Petr Straka nedal domácímu gólmanovi šanci.  Po čtyřech minutách se měnilo skóre po čtvrté. Chybu domácího Lukáše Blahy potrestal při přesilovce Vojtěch Němec, který vyšachoval chomutovského gólmana po třetí. Zbývajících osm minut už žádnou změnu skóre nepřineslo. 

Na obrat nedošlo

V úvodu druhé třetiny měli domácí další přesilovkou, ale nic z toho nebylo. Po pár minutách měla stejnou šanci Plzeň, ale ani hosté přesilovku nevyužili. Na další gól si museli diváci počkat až do 34. minuty. K malé radosti domácích fanoušků to ale nebyl kontaktní gól. Učebnicovou kombinaci Plzně zakončil Ondřej Kratěna. Netrvalo to ani dvě minuty a hosté se radovali znovu. Střela Milana Gulaše z mezikruží ještě Stezku nezaskočila, ale na následný pokus Miroslava Indráka už by domácí brankář krátký.

Radek Kampf už není trenérem Kadaně.
V Chance lize končí první trenér. Kadaň odvolala Kampfa

Skóre narůstá

Ani třetí třetina nezačala pro Chomutov dobře. Časomíra ukrojila z její délky pouhých 45 sekund a gólman Stezka lovil ze své branky kotouč už po šesté. Plzeňský Petr Straka střelou z pravého kruhu dává šestý gól a Aleš Stezka opouští branku. Ani náhradní gólman Tadeáš Dvořák však čisté konto dlouho neudržel. Po šesti minutách ho o něj připravil Vojtěch Němec, který díky své třetí trefě v utkání dosáhl hattrick. Přesto ale nebyl plzeňský útočník spokojený a tak po šesti minutách přidal svou čtvrtou branku v utkání. Po nahození Nicka Jones na branku Dvořáka kotouč tečoval a ten skončil opět v síti. Do branky domácích se poté vrací Stezka. Plzeň je však stále při chuti a přidává zásluhou Jaroslava Kracíka devátý gól. Až v závěru dostali domácí možnost početní výhody a upravili konečný stav na 2:9.

Aleš Stezka, brankář Piráti Chomutov: "Dnes jsem týmu vůbec nepomohl. je to špatné, podělali jsme si to sami, podělal jsem to hlavně já. To musel vidět každý. Musíme se z toho poučit, hodit to za hlavu. Zítra přijde nový den a musíme se začít připravovat na nový zápas. Cítím se hrozně, nikdo nechce dostat tolik gólů, takovou dardu na domácím hřišti. O to víc to bolí, že jsme měli za sebou sérii porážek a v tomhle utkání jsme to chtěli zlomit. Co jiného už snad nás může nakopnout, než takováhle prohra."

Hodnocení trenérů:

Jiří Hanzlík, asistent trenéra HC Škoda Plzeň: "My jsme do utkání vstoupili špatně. Dostali jsme gól hned při prvním střídání. Ale ani ten začátek nebyl ze strany našich hráčů dobrý. Chyběl nám pohyb, lepší reakce, ale naštěstí rychle jsme se vrátili gólově do zápasu. Ještě za stavu, kdy to pro Chomutov bylo hratelné, jsme měli hodně vyloučení, naštěstí jsme to přečkali. Za stavu 4:1 jsme výsledkově odskočili a bylo to dobré. Ta třetí třetina už dopadla, jak dopadla."

Jan Šťastný, asistent trenéra Piráti Chomutov: "Dnes jsme podali katastrofální výkon. Bylo tam strašně moc individuálních chyb. Pokud nezměníme myšlení hráčů a nebudeme hrát to, co si říkáme, tak nemůžeme porazit nikoho, takže to hodnocení z mé strany je takové, že to dnes byla doslova katastrofa."

Branky a nahrávky: 1. V. Růžička (Sklenář), 60. Jank (Koblasa, Knot) – 2. V. Němec (Kracík, Pulpán), 9. Straka, 12. V. Němec (L. Kaňák), 34. Kratěna (Stach), 37. Indrák (Gulaš), 41. Straka (J. Kindl, Kodýtek), 47. V. Němec (Kracík, Gulaš), 53. V. Němec (Jones, Stach), 56. Kracík (L. Kaňák, V. Němec), 60. Bohumil Jank.

Piráti Chomutov: Stezka (Tadeáš Dvořák) – Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Blaha – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Vantuch, Huml, Tomica – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Šťovíček, A. Dlouhý.

HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – Čerešňák, J. Kindl, L. Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Jones – Gulaš, Nedorost, Indrák – Kantner, Kratěna, Stach – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka.

Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek.

Ilustrační foto.
Tým LoKo Chomutov si konečně připsal výhru za tři body