Vítkovice vyhráli v základní hrací době čtyři z posledních pěti zápasů a až na prohrané utkání v Brně (1:5) inkasovali ve třech případech jenom jednu branku, v duelu se Slavií to byly góly dva. Po Slavii tedy čeká na Piráty další defenzivní tým. Mužstvu Vladimíra Růžičky ale vsítili Piráti čtyři branky, dokonce na jejím ledě. Spokojen s produktivitou byl i nový trenér Pirátů Josef Turek: „Myslím, že jme předvedli dobrou sílu, dát čtyři góly defenzivnímu týmu jako Slavie, je výborné. S výkonem jsem byl maximálně spokojen. Samozřejmě, v prodloužení díky faulu, který nebyl úmyslný, jsme prohráli. Ale ten bod je i tak zlatý, vyrovnali jsme 21 sekund před koncem," zhodnotil svůj první zápas na střídačce Pirátů lodivod chomutovských borců.

Čtvrteční dopolední trénink Pirátů sledoval i trenér vítkovického týmu Peter Oremus. Vítkovičtí totiž přijeli do Chomutova už ve středu v noci rovnou ze zápasu v Pardubicích. Na led se pak začali „trousit" po Pirátech. „Je to pro nás lepší než se vracet ve středu do Ostravy a v pátek celý den cestovat zase do Chomutova. Chomutov nám vyšel vstříc s využitím ledové plochy i zázemím zimního stadionu," ocenil přístup Pirátů trenér, který se podílel na sestavení stříbrné reprezentace Slovenska na MS 2012.

A co si přeje pro páteční zápas Josef Turek? „Chtěl bych, aby náš tým zopakoval výkon, který předvedl se Slavií Praha." Pirátům se ale rozrostla marodka. K Marku Sikorovi a Martinu Šagátovi se přidal Lukáš Pulpán, který si ve čtvrtek dopoledne pomáhal v chůzi po stadionu berlemi. „Někdo ze slávistů jel proti mně a já si do jeho střely klekl. Trefil mě přesně nad brusli tam, kde to zrovna nemám chráněný," komentoval situaci z prostřední části hry v pražské O2 Aréně nejmenší Pirát. „Lukáš nebude hrát, v utkání s Vítkovicemi půjdeme na šest, možná sedm obránců. Pravděpodobně nebude hrát i Ondřej Kaše, v noci zvracel. Z reprezentace si přivezl nějakou virózu," komentoval rozrůstající se marodku Pirátů hlavní trenér.

Peter Oremus očekává těžké utkání: „Pro nás to bude náročný zápas, Chomutov má kvalitní tým. Náš výkon musí být takový, aby jsme je nepustili do velkých šancí," přeje si nejlepší trenér slovenské extraligy 2007 a 2008.

Hráči Vítkovic jsou už od středeční noci v Chomutově a od čtvrtka se v SD ARÉNĚ připravují na páteční utkání s Piráty. Přitom pořadatel zápasu má povinnost zabezpečit pro hostující tým rozbruslení až v den utkání. „V rámci dobrých vztahů mezi kluby jsme umožnili Vítkovicím využívat ledovou plochu i sportovní zázemí SD ARÉNY už od čtvrtka. Taky mají již k dispozici šatnu pro hosty," vysvětlil přítomnost hráčů Vítkovic na ledové ploše již ve čtvrtek člen obchodního a marketingového oddělení Pirátů Libor Kult. Piráti podobný trip jako vítkovičtí v letošní sezoně neuskutečnili ani neplánují. O den dříve jako byl termín utkání vyrazili jenom do Třince a právě do Vítkovic.