Energie Karlovy Vary zatím odehrála čtyři přípravné zápasy (Slavia KV 5:2, Plzeň KV 3:4 SN, KV Slavia 5:3, KV Chabarovsk 1:3) a podobně jako Piráti potřebují Karlovarští dopilovat hru v přesilových hrách i oslabení.

To potvrdil na klubovém webu po posledním zápase s Chabarovskem i David Hruška: „Na naší prohře se z největší míry podílely góly v oslabení. Pak jsme tam měli i nějaké přesilovky. To byl také náš kámen úrazu, je potřeba na tom stále pracovat a musíme dát nějaké góly v přesilovkách. Příležitostí jsme k tomu měli dost, jen to chtělo je využít," řekl k poslednímu přípravnému utkání Energie exchomutovský střelec.

Kromě Davida Hrušky nastupuje v dresu Varů i Radek Duda, který hrál v uplynulých sezonách za Piráty nebo slovenský reprezentační útočník Marcel Haščák, který strávil dvě sezony v KHL, nejprve v Rize a pak hrál právě za Chabarovsk. Ze slovenské reprezentace se zná s dalším vynikajícím útočníkem Martinem Bartkem, který posílil Vary během loňské sezony z Liberce a nově podepsal s Energií smlouvu do konce dubna 2017.

I Piráti, kteří hrají aktuálně v Chomutově, okusili angažmá v Energii Karlovy Vary. Jedná se o loňského kapitána Jiřího Drtinu, jeho parťáka v obraně Martina Rýgla, lotyšského obránce Jekabse Redlihse nebo útočníka Marka Hovorku.

K úternímu přípravnému utkání a předpokládané hře Chomutova se na klubovém webu vyjádřil David Hruška: „Myslím, že Piráti budou hrát tu samou hru, co Vladimír Růžička ordinoval na Slavii. Takže budou hrát velmi dobře střední pásmo a budou vycházet ze zajištěné obrany do protiútoků. Jsou ambiciózní, přišlo jim dost hráčů, udělali dobrý mančaft. Asi se s nimi letos bude muset počítat."