Podruhé v historii proběhne duel v rámci projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI ve druhém kalendářním měsíci. Znovu po třech letech tak přichází na řadu souboj, jehož primárním cílem není sportovní stránka, ale ta společenská. „Myslím, že poslední roky ukázaly, jak důležitý všechen zdravotnický personál je,“ uvádí za klub tiskový mluvčí Libor Kult.

„Zápas pro nemocnici bereme jako poděkování všem, kteří nejen v chomutovské nemocnici pracují. Zároveň bychom pomocí něho rádi vytvořili pozitivní atmosféru a pocit sounáležitosti se zařízením, kterému se sice chceme co nejvíce vyhýbat, ale zároveň ho v těžkých chvílích potřebujeme,“ doplňuje.

Už na podzim roku 2020 předchozí vedení chomutovské nemocnice vybralo jako příjemce výtěžku z aukce místní porodnici a nový management toto rozhodnutí nezměnil. „Domluvili jsme se tehdy ještě s Miroslavem Šofrem, že tentokrát zápas pomůže ještě více zvelebit porodnické sály,“ zmiňuje současný ředitel MUDr. Michal Zeman, Ph. D. jednoho z otců myšlenky projektu PIRÁTI CHOMUTOV PRO NEMOCNICI a někdejšího zástupce ředitelky.

Futsalisté Liberce doma porazili Perštejn 6:5.
PODÍVEJTE SE: Perštejn ztratil vyrovnanou bitvu v Liberci. Zůstává sedmý

Speciální dresy, jejichž design bude vycházet z loga, které vytvořila společnost Trifor, budou představeny v týdnu před zmíněným střetnutím podobně jako další detaily zápasu. „Tentokrát jsme nechtěli fanoušky napínat až do poslední chvíle,“ vysvětluje Libor Kult. „Možná hraje roli, že jsem čerstvě otec, ale moc se mi líbí,“ navnazuje s úsměvem fanoušky.

Ti si budou moci podobně jako v předešlých letech prohlédnout sanitní vozy a vyzkoušet si masáž srdce s umělým dýcháním na figuríně, která bude umístěna před fanshopem ROCKNET ARÉNY.