Chomutovští mají za sebou necelé dva týdny přípravy na ledě, takže do utkání jdou z plného tréninku. „Do utkání jdeme z plné zátěže, ale chceme odehrát kvalitní utkání. Nejde nám v něm o výsledek, ale v první řadě o předvedenou hru a její styl," řekl po středečním dopoledním tréninku trenér Pirátů Jiří Čelanský. Ve středu se na ledě proháněli čtyři pětky (černá, červená, modrá a žlutá) doplněné o Dominika Tejnora v bílém dresu. Jiří Čelanský potvrdil, že základní sestava ve Varech by měla být poskládaná dle barev jednotlivých pětek z tréninku, změna nastane akorát ve druhém útoku. „Pětky by měly být ve složení jak byli poskládány na tréninku. Akorát v druhém útoku bude hrát centra místo Karla Hromase Marek Sikora, který byl na kontrole u lékaře. Ale ve Varech by měl nastoupit," komentoval chomutovský trenér složení mužstva pro duel s Energií. Otázkou zůstává jméno brankáře, který nastoupí do utkání. Trenér a současně sportovní manažer Pirátů jeho jméno nechtěl odtajnit. „Jméno brankáře už vím, ale nejdříve se ho dozví samotný hráč, až pak média. Ale měl by odchytat celé utkání, nebudeme plánovaně střídat," prozradil pirátský trenér.

Jedním z nováčků v kádru Pirátů je rakouský obránce André Lakos, který mluví německy a anglicky, ale český jazyk je z jiného soudku. Jaký je to problém na tréninku pro samotného hráče i trenéry, objasnil Čelanský: „André má dopředu ještě před tréninkem namalované taktické varianty, před samotným tréninkem je u nás na mítinku. Na ledě pak už ví, co se bude procvičovat. A základní věci chápe i v češtině," vysvětlil Čelanský problémy s jazykem.

Možná sestava Pirátů v Karlových Varech:

Hanuljak (Kostúr) - Malec, Bartejs, Pulpán, Lakos, Rutta, Mrázek, Rýgl, Stehlík - Balej, Divíšek, Svoboda - Hřebejk, Sikora, Bartečko - Hruška, Kůs, Kubinčák - Mainer, Račuk, Šagát.