Most přestřílel v úvodu Piráty 8 : 6

První nebezpečnou střelu zápasu vyslal už ve druhé minutě Martin Rýgl, na začátku 9. minuty tečoval těsně mimo Ruttovu střelu nový Pirát David Květoň. Ale od začátku hrozili i Mostečtí, kteří vyráželi do rychlých protiútoků.

Domácí fanouškové se dočkali poprvé v přesilové hře na konci třinácté minuty. Přihrávkou z dolní hranice kruhu našel Růžička Marka Hovorku, který z první střelou po ledě prostřelil výborného Horáka v brance hostů (1:0).

Hráči Mostu ale pokračovali ve svém stylu hry a Piráty v první třetině přestříleli 8 : 6. Největší příležitost měl Pavel Smolka, na kterého domácí obránci zapomněli na modré čáře. Po dlouhé přihrávce uháněl sám na Miroslava Kopřivu, Drtina ho stačil ale dojet a jeho příležitost zmařit. Most měl ještě několik rýsujících se šancí, ale to ještě Piráti odolávali. „Několik úniků tam skutečně měli, většinou se nám je však podařilo včas zastavit. Soupeř hodně vyrážel na dlouhé nahrávky i bez toho, aby řešil, jak dopadne situace v jeho obranné třetině," popsal styl hry hostů Jiří Drtina.

Spousta šancí, jenom jeden gól

Od začátku druhé třetiny se postavil do branky Pirátů Miroslav Hanuljak, když Kopřiva musel odstoupit pro zranění zad. A hned musel předvést několik výborných zásahů. Pak se už začali prosazovat Piráti. Sám před brankou se objevil Sinisalo, Horák ale zastavil jeho střelu betonem. Ještě větší příležitost měl v přesilové hře Marek Hovorka. Opět sám před poloprázdnou brankou netrefil mezi tři tyče.
Prosadil se až na konci 31. minuty Brett Skinner, který vstřelil svůj první gól v chomutovském dresu. Po obkroužení branky mu před brankoviště krásně nahrál David Kämpf a kanadský obránce už neměl problém trefit (2:0).

Navýšit skóre mohl dvě minuty před koncem prostřední části hry David Květoň, který dostal přihrávku do jízdy od Vladimíra Růžičku. Přešel přes obránce, ale v blízkosti branky puk nasměřoval do ochránce mostecké svatyně.

Série bez inkasované branky trvala 239 minut

Co se nepovedlo Mostu v první třetině, vyšlo Slavíčkovi po 109 vteřinách třetí dvacetiminutovky. Nedůrazností obránců se dostal mostecký útočník k zblokované střele a usměrnil ji za záda Hanuljaka. Ukončil tak 239 minut trvající neprůstřelnost chomutovských brankařů (2:1).

V 46. minutě dostal puk do levého kruhu zcela volný Kubinčák a z otočky střelou zápěstím trefil přesně horní růžek branky (2:2). Hanuljak byl bez šance! „Ale dalo se to chytat. Kdybych stál někde jinde, tak by mě to trefilo. Bohužel, bylo to hodně dobře trefený. Ale taky to bylo trochu z úhlu, to mě mrzí," popsal vyrovnávací branku chomutovský brankář.

Rozhodnout mohl Gajovský i Hřebejk

Pak už přišli samostatné úniky chomutovských hokejistů. V 56. minutě dostal Nikola Gajovský krásnou přihrávku mezi dva obránce, ale tak dlouho míchal pukem, až ho namířil mimo  branku.

A v prodloužení tu samou příležitost získal pro sebe Štěpán Hřebejk. V 62. minutě vyhrál souboj s mosteckým obráncem, ale sám před Horákem nedostal kotouč mezi jeho betony do brány.

V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem ve druhé sérii Pavel Smolka a podobně jako v Mostě získal pro tým druhý bod.

Piráti klesli na druhou příčku 1. ligy, jsou o bod za první Třebíčí. Už v pátek od 20.00 hodin předehrávají v Jihlavě  původně sobotní utkání s místní Duklou.

Jak šly samostatné nájezdy:

X 0:0 Jako první se rozjel Vítězslav Nedrda. Nájezd vůbec nezakončil, puk mu utekl.

X 0:0 Z Pirátů jel jako první Marek Hovorka. Naznačil střelu a pokusil se neúspěšně zasunout puk Horákovi do branky mezi nohami.

√ 0:1 Druhou sérii začal hráč, který připravil o bod Piráty už v Mostě.  Smolka nic nevymýšlel, zamíchal pukem a prostřelil Hanuljaka. „Vloni v Mostě jsem s ním hrál, takže ho trochu znám. Má dobrý všechny druhy zakončení, umí kličku do bekhendu i forhendu. Střelu má tvrdou a přesnou, nedá se u něho moc předvídat! Snažil jsem se nezajet moc do brány, ale právě to jsem udělal. Dal mi to kolem vyrážečky," popsal rozhodující nájezd Hanuljak.

X 0:1 Možnost srovnat měl Růžička. Kličku na pravou stranu Horák ale přečetl a lapačkou zabránil brance.

X 0:1 Kanonýr Jan Alinč se ale taky neprosadil. Puk nasměroval mimo branku.

X 0:1 Bod bere Most! David Květoň zvolil taky kličku doprava, Horák puk úspěšně vytěsnil.

PIRÁTI CHOMUTOV – HC MOST 2 : 3 SN (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Hovorka (Růžička, D. Květoň), 31. Skinner (Kämpf, O. Kaše) – 42. Slavíček (Písařík), 46. Kubinčák (Alinč, Petruška), rozh. nájezd Smolka.

Rozhodčí: Pražák – D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:33. Diváci: 2031.
Piráti Chomutov: Kopřiva (od 21. Hanuljak) – Rutta, Drtina, Rýgl, Skinner,  Šulák, Mrázek – D. Květoň, Růžička,  Hovorka – L. Květoň, Gajovský, Moore – Sinisalo, Račuk, Hřebejk  – O. Kaše, Kämpf, D. Kaše.