Berani od začátku zápasu dobře bránili. Když už se domácí dostali do šance, zachraňoval je v brance skvělý Kašík. Ani Lukeš v brance domácích však kotouč za záda nepustil a tak oba týmy odešly do kabin za bezbrankového stavu.

Piráti otevřeli skóre

Úvod druhé třetiny už ale Pirátům vyšel. Ve 23. minutě přišlo nenápadné nahození na zlínskou branku, to šikovně tečoval Chlouba a byl z toho první gól. Velkou příležitost k vyrovnání měli hosté, když šel v 29. minutě na trestnou lavici za faul loktem Michal Vondrka. Domácí ale přestáli oslabení bez následků. Chvilku poté, co se z trestné lavice Vondrka vrátil, zlínští faulovali a bylo z toho trestné střílení. Adam Dlouhý se následně při nájezdu snažil Kašíka prostřelit mezi betony, ale neuspěl. Početní výhodu měli hosté znovu ve 37. minutě, ale domácí se i tentokrát ubránili. Další branky se už diváci ve druhé třetině nedočkali.

Čekání na další gól

Krátce po zahájení třetí části přišli hosté o jednoho hráče, ale Piráti početní výhodu nevyužili. Vzápětí si oba týmy role vyměnili, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. Piráti se dočkali druhé branky až jeden a půl minuty před koncem třetí třetiny, když Zlín odvolal z branky Kašíka. Druhým střelcem Pirátů se stal Roman Chlouba, když mu možnost skórovat přenechal na brankové čáře Michl Vondrka.

Piráti Chomutov  - Aukro Berani Zlín  1:0  (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Chrpa (Dietz, Chlouba), 59. Chlouba (Vondrka)

Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.

Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek, Žižka, Matějíček, Valenta, Řezníček, Ferenc – O. Veselý, Šťastný, Kubiš – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – Klhůfek, Fořt, J. Ondráček – Popelka, P. Sedláček, Fryšara. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Frodl, Komárek. 3 960 diváků.

Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Grman, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, L. Chalupa – Koblasa, Huml, Vondrka – A. Dlouhý, V. Růžička, Šťovíček – Poletín, Smejkal, V. Tomeček – Chrpa, Chlouba, J. Havel.

Ohlasy trenérů po utkání:

Robert Svoboda Aukro Berani Zlín. "To hodnocení je úplně jednoduché, bez gólů nemůžeme vyhrát. Hrozně se nedřeme na gól v poslední době. Na jeden gól jsme vyhráli v Třinci, na jeden zase prohráli v Olomouci. Nejsme úspěšní ani v přesilovkách. Dnes jsme jich měli dost a mrzí nás to, protože des jsme tu mohli bodovat."

Vladimír Růžička Piráti Chomutov. "Hodně vyrovnaný zápas na jeden gól. Vyhrát mohl kdokoliv, nakonec jsme byli šťastnější my. V závěru jsme dali do prázdné brány. Jsme rádi, že máme tři body. Po dlouhé době jsme zase vyhráli za tři body a připravujeme se na těžké zápasy a bojujeme o desítku."