Bratra Ondřeje, kterého draftoval loni Anaheim, napodobil při výběru talentů na Floridě útočník David Kaše. Účastník posledního MS dvacítek a majitel stříbra z loňského šampionátu osmnáctek dostane šanci ve Philadelphii. Představitelé Flyers ukázali na výtečného bruslaře a technika v pátém kole, konkrétně ze 128. místa. Konstruktivní ofenzivní hráč se pokusí prosadit v organizaci, kde působí krajané Jakub Voráček, Radko Gudas nebo Petr Straka.

Jméno kadaňského rodáka vyšlo z úst zástupců Philadelphie Flyers jako sedmé z celkových devíti, které družstvo vyznávající oranžovou barvu dresů získalo. Celek z Pensylvánie draftoval například i slovenského brankáře Matěje Tomka.

Osmnáctiletý mladík odehrál v loňské sezóně za první tým Pirátů třicet zápasů, v nichž nasbíral čtrnáct bodů (7+7). V závěru sezóny dokazoval chomutovský klenot své kvality v dresu chomutovských juniorů, se kterými získal mistrovský titul. Na přelomu roku se David Kaše dostal do národního týmu dvacetiletých, kde po boku svého bratra Ondřeje a Davida Kämpfa nastoupil do zápasů mistrovství světa. V utkáních tohoto výběru si připsal ve čtyřech duelech jedinou asistenci.

Navíc jako kapitán vedl na světovém šampionátu také národní tým do osmnácti let, kde odehrál stejný počet zápasů jako v kategorii dvacetiletých, ale připsal si do statistik pět bodů za dvě vstřelené branky a tři přihrávky.