První příležitost měl domácí Lauko, ale osamocen před Petráskem se v 11. minutě neprosadil. A tak padl gól na druhé straně. Na začátku 13. minuty podnikli hokejisté Vervy brejk a zakončili ho úspěšně. Hübl, který domácí obraně ujel, předložil puk Černému, a ten našel volného Jánského. Ján Laco se nestačil přemístit a Piráti inkasovali.

Ve druhé třetině byli výrazně aktivnější domácí Piráti. Na střely na branku prestříleli Litvínov, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Největší šanci měl Sklenář, který ujel v oslabení, ale na Petráska nevyzrál.

Efektivitu hráčů Vervy potvrdil v závěrečné části hry Nejezchleb. Ke kotouči se u tyčky domácí brány dostal Ihnačák a kotouč posunul podél brankové čáry na volného Nejzchleba. Litvínovský útočník jenom uklidil puk do do prázdné brány (0:2).

Ve Velké charitativní aukci Deníku můžete vyhrát také podepsaný dres ústecké hokejové legendy Jaroslava Roubíka.t
Charitativní aukce Deníku vynesla 13 tisíc

Piráti bušili a tlačili se neustále na bránu Vervy. Ale nepomohla Valachova bomba od modré ani dorážka kapitána Vondrky. Až na začátku 53. minuty se prosadil Skokan, když využil přihrávku Poletína od pravého mantinelu.

Na body pro domácí to ale nestačilo. Pětačtyřicet sekund před koncem rozhodl definitivně Gerhát. Při power play domácích jeho žabička od modré čáry zapadla přesně do brány.

Piráti Chomutov – HC Verva Litvínov 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Skokan (Poletín, Sklenář) – 13. Jánský (J. Černý, V. Hübl), 51. Nejezchleb (Ihnačák, Sörvik), 60. Gerhát (Kubát).

Rozhodčí: Šír, Schrader – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5 250 (vyprodáno).

Piráti Chomutov: J. Laco – Mrázek, Valach, Dlapa, Flemming, L. Chalupa, Slovák, Grman – Tomica, Skokan, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Huml, J. Havel – Koblasa, Chlouba, Lauko.

HC VERVA Litvínov: Petrásek – Kubát, Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička – J. Černý, V. Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, M. Hanzl – Trávníček, Gerhát, Vandas – Matoušek, J. Šimeček, Jurčík.

Jan Rutta (uprostřed) v dresu chomutovských Pirátů
ExPirát Rutta exceloval v NHL třemi body v jednom zápase

Vondrka: O minulém zápase se nechci ani bavit, protože to byla hrůza. Nevím, kdy jsem to zažil naposled, abychom při hře pět na pět před koncem inkasovali. Dnes jsme sahali po bodu. Myslím, že jsme měli dost šancí. Nehráli jsme špatně. Možná, že ten hokej není až tak líbivý, ale je efektivní. Ale nejde nám to dopředu, nedáváme góly. Z toho to pramení. Je to chyba nás, útočníků, že ten gól nedáme. Ale myslím si, že když vydržíme a budeme makat, tak se to k nám otočí. Moje šance? Odrazilo se to ke mě na dlouhou hůl a trochu mi to trvalo, než jsem si to zpracoval. Zvedl jsem to 30 – 40 čísel nad led a chytl to výborně. Ale kdybych to zvedl do víka, tak nemá šanci.

Petrásek: Je to o štěstí. Nebyl to zákrok večera. Od modré to vystřelili a na dorážku byla prázdná brána. Je to o štěstí, kdy ten hráč vás musí trefit. Ale dnes hráli kluci dobře dozadu. Chomutov hraje hodně na protiútoky. Až tolik toho neměli, ale když už, tak to „smrdělo“. Brejk nebo přečíslení, to je pro gólmana strašně těžké.

Rulík (Litvínov): Z naší strany to byl ubojovaný zápas. V první třetině nám jednou odjeli sami, dvakrát tři na dva, ale nedali to. Bylo důležité, že jsme neprohrávali. A důležité bylo, že jsme zvládli oslabení. Jsme strašně rádi za tři body.

Martínek (Chomutov): Výborné utkání a parádní kulisa. Akorát nás sráží neproměňování šancí. Měli jsme samostatný nájezd, Michal Vondrka nedal do prázdné brány. Bohužel. Musíme zlepšit efektivitu a pak budeme vyhrávat.