První třetina mi přišla z vaší strany trochu vlažná?
Já bych neřekl, že vlažná, ale určitě jsme nehráli to, co jsme chtěli. Utkání to celkově nebylo zase tak špatné. V určitých pasážích jsme při těch gólech udělali chyby, hlavně v obraném pásmu a to by se stávat nemělo. Špatně jsme si přebrali hráče a nepohlídali je. Sice na konci jsme měli ještě nějakou šanci na vyrovnání, ale nepovedlo se.

Co jste si řekli v kabině po první bezbrankové třetině?
Že jsme málo stříleli. Za první třetinu jsme měli jen dvě střely. Nebyli jsme tak aktivní, jak jsme chtěli. Na druhou stranu my se vždy snažíme hrát na to, abychom nedostali góly. Hlavně mít dobrou obranu a z té chodit do protiútoků a vyhrát třeba na jeden gól. Z toho pohledu nebyla první třetina nic hrozného.

V závěru druhé třetiny jste šli jen do třech, to určitě zápas ovlivnilo?
Hrozná škoda byla, že jsme se ve třech ubránili a hned potom přišel ten druhý gól, když už jsme byli ve čtyřech. Soupeř dal dva góly v přesilovce jako my, ale oni byli bohužel ještě o gól lepší.

Vy jste pak dal kontaktní branku a přišel váš velký tlak, co chybělo k vyrovnání?
Řekli jsme si, že budeme aktivnější a budeme do nich víc chodit. Věděli jsme, že máme na vyrovnání ještě čas a už jsme dokázali několikrát takové zápasy otočit. Měli jsme nějakou šanci. Pak jsme odvolali gólmana, ale bohužel tentokrát se to nepovedlo.  

Je to třetí domácí prohra, ale stále začátek sezony, takže na mužstvo to snad žádný negativní dopad mít nebude?
Nemyslím si, venku jsme ještě neprohráli. Prohra nás samozřejmě mrzí, protože před domácími fanoušky bychom měli vyhrávat. Ale máme své určité cíle. Teď jedeme do Třince a musíme se na ten zápas pořádně připravit. Jeden zápas z tohoto víkendu musíme vyhrát.

Zápas 11. kola extraligy HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov se hraje v Třinci v neděli 8.října od 15:00 hodin.