„Že nebude pokračovat Jura Valach, mě mrzí. Měl jsem o něj velký zájem, protože si své odehrál. Jenže manželka čeká dvojčata. Budou mít tím pádem docela zápřah, takže chtějí být blíž Slovensku, aby jim mohli pomáhat rodiče. Myslím, že kdyby nečekal přírůstek do rodiny, zůstal by," uvedl Růžička na klubovém webu.

Již po skončení sezony potvrdil svůj odchod od Pirátů nejproduktivnější hráč základní části Roman Červenka, který bude hrát ve Švýcarsku.

Nové posily Severočeši oznámí podle všeho až po 1. květnu, do konce dubna jsou totiž hráči smluvně vázáni v jiných klubech. „Víceméně máme nějaká jména připravená, ale nechtěl bych nijak předbíhat. Do úplného finále nám chybí asi pět hráčů," řekl Růžička, který uvedl, že čtvrtfinalista play off shání novou brankářskou jedničku.

Miroslav Kopřiva, který začal aktuální sezonu jako první brankář, byl v lednu vyměněn do Pardubic za Roberta Kristana. Ani jeden z nich podle všeho nefiguruje v dalších Růžičkových plánech. „Určitě chceme sehnat brankáře číslo jedna. Nějaké jsme oslovili, ale na konkrétní jména je ještě brzy," podotkl Růžička a potvrdil, že do kádru chce zařadit mladé hráče.

"Rád dávám do sestavy mladé kluky, ale na druhou stranu na to musí mít. Nemůžu brát ohledy na to, jestli je hráč mladý, nebo ne. Hraje se na výsledky, dodal.