„Z naší strany první dvě třetiny byly úplně katastrofální. Trápíme se s tím celou dobu a nejsme schopni chytit začátek zápasu. I když musím říct, že dneska jsem prvních patnáct minut chytli, ale pak jsme dostali tři góly, z toho dva v oslabení. Nedokážu si to vysvětlit, nevím, proč to takhle funguje,“ komentoval pro sokolovský web kadaňský trenér Tomáš Hamara.

„Ve třetí třetině, i když můžeme říct, že soupeř trochu polevil, tak jsme začali hrát. Najednou jsme měli přesilovky, protože jsme si je vynutili naším pohybem, ale to je strašně málo. Blahopřeji Sokolovu, zaslouženě si vyhráli tři body,“ uzavřel Hamara.

Chomutov (v bílém) v zápase s Českými Budějovicemi.
Piráti poprvé padli na domácím ledu. S marodkou nestačili na Budějovice

„Myslím, že velkou úlohu v utkání hrály přesilové hry. Jestli dobře počítám, tak jsme proměnili čtyři. Jsme samozřejmě velmi rádi, že jsme utkání vyhráli, byť samozřejmě víme, že některé věci v naší hře mohou fungovat lépe. Ale pravda je taková, že jsme vyhráli po delší době a jsme za to nesmírně rádi. Myslím si, že to klukům může pomoct i psychicky,“ poukázal sokolovský trenér Karel Mlejnek.

Kadaňští Trhači tak nepřerušili černou sérii a jejich sezona začíná kopírovat tu loňskou. Kadaň je s jedním bodem poslední.

HC Baník Sokolov – SK Trhači Kadaň 8:3 (4:1, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Vracovský (Kverka, Stříbrný), 18. Zadražil, 19. Osmík (Zadražil, Kuběna), 19. Gorčík (Vrána, Švec), 22. Kverka (Vracovský, Rohan), 24. Zadražil, 30. Vracovský (Kverka, Stříbrný), 40. Kverka (Stříbrný) – 16. Wágner (Trefný, Michnáč), 40. Michnáč (Wágner), 42. Miškář. Rozhodčí: Valenta, Hucl – Belko, Flégl. Vyloučení: 6:7. Využití: 4:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 752. Střely na branku: 20:12. Zblokované střely: 0:1. Vhazování: 37:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3.

HC Baník Sokolov: Bednář (Kuchař) – Přindiš, Kadeřávek, Rulík, Vodička, Zavřel, Michálek – T. Rohan, Zadražil, Osmík – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Švec, Vrána, Gorčík – Křemen, Kuběna, Kovařík – Křehlík.

SK Trhači Kadaň: Wolf (Galuška) – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, Eliáš, Mert, Klodner – Michnáč, Chlouba, Wágner – R. Pilař, Miškář, Zabloudil – Wojnar, Zygmunt, Müller – Koblížek, Rindoš, Z. Zabloudil.

Chomutovský trenér Tomáš Eisner (uprostřed) udílí pokyny svým hráčkám.
Levhartice se do soupeřek zakously! "Chceme lidi bavit," říká trenér Eisner