Kadaňští Trhači získali další dva body poté, co se jim povedlo zvítězit 3:2 po nájezdech na ledě Slavie. Ačkoliv domácí vedli už od 1. minuty, ještě v první části srovnal Maršoun, v prostřední periodě reagoval na branku Panny Müller. Za stavu 2:2 tak rozhodovaly nájezdy, vítěznou gól zaznamenal Kůs.

„Začátek zápasu nám nevyšel a hned v prvním střídání jsme udělali chybu ve věcech, na které jsme si chtěli dát velký pozor,“ hodnotil asistent trenéra Petr Klíma. „Zbytek zápasu jsme ale odmakali, což byl klíč k úspěchu. Takovéto zápasy jsou pro nás v sezoně strašně důležité.“

SLOVAN I STADION DOPLATILY NA FAULY

Sérii dobrých výsledků přerušili hokejisté Litoměřic, kteří prohráli 2:4 na ledě Frýdku-Místku. „Jsme zklamaní, že si neodvážíme alespoň nějaký bod, protože to bylo vyrovnané utkání. Soupeř byl ale bohužel lepší v koncovce,“ hodnotil utkání první z dvojice trenérů David Bruk.

„Myslím, že jsme byli aktivnější, měli více šancí, bohužel i přesto, že máme celkem dobrá oslabení, dnes jsme z pěti početních nevýhod dvakrát inkasovali. To je špatná bilance,“ přidal svůj pohled Daniel Tvrzník. „Na druhou stranu takové zápasy se občas stanou, ve Frýdku se nám vyloučení krutě vymstila,“ doplnil.

Peter Jánský v ústeckém dresu.
Ústí chybí chtíč vyhrát, poznal Jánský

Na početní nevýhody doplatil také ústecký Slovan, který ve Vsetíně natáhl šňůru na hrozivých 13 porážek. „Bohužel nás položily tři po sobě jdoucí oslabení, kdy jsme ztratili hodně sil,“ litoval trenér Ústí Tomáš Mareš po zápase, který se mu jinak dost zamlouval. „Podle mě to dnes bylo dobré utkání, hráčům nemohu nic vytknout. Odbojovali šedesát minut, bohužel výsledkově to nevyšlo.“

Žlutomodří tak nevezou z moravskoslezského výjezdu ani bod, o den dříve totiž padli 2:6 ve Frýdku-Místku. „Nepovedla se nám hlavně první třetina, kterou jsme prohráli 0:5,“ vrátil se k předchozímu duelu asistent trenéra Mareše Martin Štěpánek. „Ačkoliv jsme hráče na začátek zápasu upozorňovali, udělali jsme několik chyb, které soupeř potrestal,“ litoval. „Neřekl bych, že bylo utkání rozhodnuté, pořád zbývalo 40 minut, ale za stavu 0:5 se hraje opravdu těžko,“ uzavřel.

Před reprezentační přestávkou čeká všechny tři severočeské celky zápas na domácím ledě. Kadaň bude v sobotu hostit Přerov, Litoměřice Porubu, Ústí přivítá už v pátek Benátky.