Začátek klání patřil Slovanu, Brož s Klozem ale na Miroslava Kopřivu nevyzráli. Chomutovský brankář držel šance Pirátů nad vodou: „Hosté do utkání vstoupili mnohem lépe než my. Miroslav Kopřiva nás na začátku hodně podržel," byl si vědom nepodařeného vstupu do zápasu pirátský obránce Milan Toman.

Do první velké šance Chomutova se dostal v 5. minutě David Květoň, který ale v přesilové hře minul bránu. A tak první branky se diváci dočkali až v 17. minutě a radovali se z ní domácí. Po chybě ústecké obrany se prosadil Nikola Gajovský, který přesnou střelou pod beton Petráska poslal Chomutov do vedení (1:0).

Vyrovnat mohl na začátku druhé třetiny Rod, jeho střela však trefila jen tyčku chomutovské svatyně a pak začal festival neproměněných šancí Pirátů. Nejdříve si ústecký gólman Petrásek vychutnal Bartejse. V polovině utkání pak musel čelit samostatnému úniku Gajovského, druhou trefu mu ale nepovolil. Hostující brankář se poté vytáhl i proti ráně Duška a krátce před druhou sirénou zlikvidoval i pokus Růžičky. „Květák to udělal výborně. V první moment jsme to měli na lopatě já i Marek Hovorka a vlastně jsem nevěděl, kdo bude střílet. Nakonec jsem do toho jen plácnul, což byla ode mě asi blbost. Byla to moje chyba, bohužel jsem trefil brankáře," popsal svoji gólovou situaci chomutovský útočník.

Šance na bodový zisk Ústeckých výrazně stouply na ceně ve 44. minutě. Vyloučení Marka Hovorky potrestal obránce Kolafa parádní ranou od modré, která se ještě otřela o tyč.

Nerozhodný stav ale nesvítil na světelné tabuli dlouho. Už ve 49. minutě se totiž Piráti vrátili zpátky do vedení zásluhou trefy Davida Květoně. „Soupeř udělal chybu, protože si to nedopatřením hodil zpátky do třetiny a proto se nemohl pískat ofsajd. Květákovi to šlo přímo na hůl, otočil se a hezky to tam trefil," popsal rozdílovou trefu Vladimír Růžička.

Ústečané se poté ze všech sil snažili o vyrovnání, toho už se ale nedočkali ani v závěrečné power play.

Piráti Chomutov – Slovan Ústí nad Labem 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Gajovský (Hřebejk), 49. Květoň – 44. Kolafa (Roubík, Holomek). Rozhodčí: Bejček – Kreuzer, Šmika. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2757.
Chomutov: M. Kopřiva – Skinner, Rutta, Toman, Koma, Scalzo, Titov, Bartejs, Šulák – Hovorka, Růžička, D. Květoň – Hřebejk, Gajovský, D. Kaše – Chlouba, Dušek, Sinisalo – McGregor, Kämpf, Veselý. Trenér: B. Kopřiva.