Po dvou výhrách přišla studená sprcha. Hokejisté Chomutova nedokázali navázat na tříbodové úspěchy nad Jihlavou a mistrovským Brnem a v pátečním utkání 32. kole extraligy podlehli doma Vítkovicím 1:4. Krušnohorci promarnili šanci na posun do elitní desítky pro předkolo play-off.

Třetí Ridera naopak potvrdila současnou formu, když vyhrála posedmé v řadě a neztratila jediný bod. Na severu Čech ji táhl útočník Szturc, která dal dva góly a na jeden přihrál. Vítkovice podržel gólman Bartošák, který lapil 36 střel!

Brankář Pirátů Jan Laco a Ondřej Dlapa na archivním snímku
Piráti mění obránce: Z Boleslavi přišel Knot, opačným směrem putuje Ondřej Dlapa

Hlava poslal Piráty do vedení už v 5. minutě, ale po první třetině vedli hosté, kteří otočili zásluhou Szturce a Zdráhala. V polovině zápasu zvýšil na 3:1 opět Szturc a když ve 44. minutě přidal čtvrtý gól exchomutovský Květoň, bylo jasné, že všechny body poputují na sever Moravy.

Chomutov – Vítkovice 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Hlava (A. Dlouhý, Knot) – 15. Szturc (Sloboda, D. Květoň), 20. P. Zdráhal, 33. Szturc, 44. D. Květoň (Szturc, O. Roman)
Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3689

Chomutov: J. Laco – Mrázek, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, J. Havel – Poletín, Chlouba, Koblasa – A. Dlouhý, Šťovíček, Hlava

Vítkovice: Bartošák – Sloboda, Urbanec, Hrbas, Baranka, Trška, D. Krenželok, Puzič – Bartovič, Lev, Olesz – Szturc, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera – Š. Stránský, T. Jáchym, Hudeček

Chomutovský zimní stadion před utkáním domácích Pirátů
Soutěžte s Deníkem o vstupenky na zápas hokejových Pirátů s Plzní