Černožlutý trikot Trhačů by měl obléknout brankář Adam Wolf, beci Daniel Poizl, Jan Klodner, František Gajdoš a forvard Patrik Primula. Příležitost dostanou i další mladí sparťané, kteří budou na hraně extraligové sestavy.

„První velký úspěch sezóny 2019/2020 je dokonán. S HC Sparta Praha jsme se domluvili na spolupráci na bázi farmy, u které bych byl rád, aby fungovala tak, jako funguje v zámoří. Jsem velmi potěšen, že se to podařilo s tak významným a tradičním klubem jako je právě Sparta Praha. Během nadcházející sezóny se v trhačském dresu objeví zhruba šest až deset hráčů. Bude se jednat o mladé hokejisty. Naším úkolem je, abychom je vychovávali, a to i v reprezentační rovině, jelikož se jedná o mládežnické reprezentanty,“ řekl pro klubový web sportovní manažer Kadaně Petr Klíma.

Kladenští Kanonýři, další soupeř florbalového Chomutova v přípravě.
Florbalisté Chomutova ve třetím přípravném duelu vysoko podlehli Kladnu

Spolupráce se zamlouvá i Pražanům, protože jejich mládí bude moci získávat zkušenosti v dospělém hokeji ve druhé nejvyšší soutěži. K tomu vede k další krok. Kadaň bude nově trénovat Tomáš Hamara, jakýsi garant této spolupráce. Hamara bude mít velkou v roli v komunikaci mezi oběma týmy a trenérským štábem sparťanského kouče Uweho Kruppa.