Jednou z nových tváří se stal obránce Michal Žižka, jenž má za sebou tři sezóny u našich západních sousedů. Třicetiletý zadák prozrazuje pohnutky návratu na rodnou hroudu a popisuje vývoj svého vztahu k novému názvu klubu.

„Můj návrat se seběhl hlavně kvůli tomu, že už jsem chtěl být doma a jak to tady dopadlo. Chtěl jsem pomoct taky proto, že jsem tu v létě trénoval s klukama jako Kuba Lauko, David Kämpf nebo Kašouni. Každé léto se tu takhle scházíme a na mě to letos trochu padlo. Roli hrála i rodina, protože manželka se synem se mnou v Německu nebyly. A dost k tomu pomohl taky Covid, protože se neustále zavírají hranice. Nechtěl jsem riskovat, že se rodina nedostane za mnou nebo já za nimi. Tak jsem se domluvil s vedením a budu hrát tuhle sezónu doma,“ vypráví Michal Žižka.

Michal Žižka.Zdroj: Piráti Chomutov

Michal Žižka ještě jako hokejový mladíček.

Pro Žižku to bude v dresu Pirátů premiéra. Pamatuje totiž ještě starou éru KLH Chomutov. „Musím se na rovinu přiznat, že po přejmenování klubu jsem si k Pirátům musel najít cestu. Miloval jsem staré KLH, ve kterém jsem vyrůstal. Nicméně jsem se tu pohyboval od začátku pirátské éry. Hokejem žiju, takže jsem chodil na zápasy mládeže a skoro všechny tréninky áčka. Tím jsem k Pirátům přilnul, i když je to pro mě takové jiné. Zažil jsem starý název i starou ‚stodolu‘, tohle už je vytuněné a posunuté na jiný level. Zlepšilo se zázemí i další věci, což je v nejen v hokeji přirozený vývoj. Je potřeba jít ve správný moment kupředu, takže i já jsem teď Pirát,“ usmívá se hokejista, který čeká na první zápasy v pirátském dresu.

„Těším se hodně, protože začátek jsem nestihl kvůli vyřizování papírů kolem návratu z Německa. Kluci odehráli dva mistráky, a pak se soutěž a vlastně celý sport zastavily, takže teď se těším, až se to zase rozjede.“

Simona Kubová v bazénu.
Euforie z rekordu. Plavkyně Kubová se blýskla v Budapešti

Libor Kult, Václav Veverka