Kdo by si ještě ve čtvrtek po domácích porážkách 1:7 a 1:6 vsadil na knokautované Piráty? No… Ale pozor! Chomutov předvedl v předkole play off hokejové extraligy velký obrat. Po venkovních výhrách 5:1 a 2:1 ho velkolepě dokončil v nedělním pátém duelu předkola a po domácí výhře 6:1 se může těšit na čtvrtfinále. Zahájí ho ve středu 15. března na ledě Třince!

„Teď si hlavně odpočineme a v úterý jedeme na sever Moravy. Já osobně věřím, že to s Třincem bude dlouhá série. Hráli jsem s ním v základní části čtyři vyrovnané zápasy. Mají velmi kvalitní tým, nastoupí v roli favorita, ale budeme se snažit jim roli co nejvíce zkomplikovat," řekl chomutovský forvard Ivan Huml.

V režii Pirátů

Bitva číslo pět se hrála podle chomutovského scénáře. Po dvou gólech Humla vedli Piráti v 9. minutě 2:0. Dalším chomutovským hrdinou byl další útočník a centr třetí formace Kämpf, který si připsal tři kanadské body za jeden gól a také dvě asistence.

Připomeňte si: Totální propadák! Piráti jsou po dvou debaklech krok od vyřazení

„Po prvních dvou zápasech jsme byli hodně zklamaní, ale pak jsme si s kluky i trenéry sedli a řekli jsme si, co bylo špatně. Hned první střetnutí na boleslavském ledě ukázalo, že na to máme a od té doby jsme byli lepším týmem," uvedl Huml, jenž se blýskl i v zápase číslo tři čtyřmi kanadskými body.

Zatímco domácí borci na ledě společně s vyprodanou halou slavili, Boleslavští se z něj trousili jako z pohřbu. „No, dneska to opravdu z naší strany byla bída," přiznal mladý boleslavský univerzál Martin Bernad. Litoval, že jeho tým dobře rozehranou sérii ztratil. „Tak zkušené mužstvo si nemůže nechat ujít vedení 2:0 na zápasy. A to jsme měli ještě další dvě utkání doma. Tam jsme sérii ztratili. Dnes sice rozhodlo prvních devět minut, ale já přesto stále věřil, že se do zápasu můžeme vrátit. V celé sérii jsme dostávali góly v oslabení, Chomutovu to tam začalo padat," dodal Bernard.

Psali jsme: Piráti to ještě nebalí! Kápo Vondrka dvěma góly odvrátil vyřazení

Fanoušci na severu Čech se mají na co těšit. Vedle zmiňované party kolem trenéra Vladimíra Růžičky jdou do vyřazovacích bojů i vítěz základní části a obhájce titulu Liberec a z pátého místa Litvínov.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Huml (Poletín, Rutta), 9. Huml (L. Chalupa, Skokan), 24. Flemming (V. Růžička ml., Kämpf), 28. V. Růžička ml., 33. Kämpf (Skokan, V. Růžička ml.), 37. D. Kaše (V. Růžička ml., Kämpf) - 52. Žejdl (Klepiš)
Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc Klepiš 10 min., Štich (oba Ml. Boleslav) 5 min. a do konce utkání + 10 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 5250 (vyprodáno)

Konečný stav série: 3:2.

Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica (47. Lauko) - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Hrdinka, Jan Hanzlík, Bernad, Kučný, od 30. navíc Voráček - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, L. Pabiška - Pacovský, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka

Tak vyrovnali sérii: Naděje žije: Piráti opět vyhráli na boleslavském ledě!!!