U Pituleho se jednalo o zákrok na Lukáše Pulpána, za který mu byl rozhodčími uložen trest ve hře za naražení zezadu. Pulpán byl odvezen hned po zákroku na vyšetření do nemocnice, utkání nedohrál a nenastoupil ani v úterním zápase v Liberci. „I když už zkoušel na tréninku bruslit, motala se mu hlava," komentoval jeho stav Jiří Čelanský.

Předseda disciplinární komise vzhledem ke klasifikaci zákroku, ke skutečnosti, že Pulpán utkání nedohrál a s přihlédnutím k tomu, že Pitule nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán, mu udělil trest nepodmíněného zastavení činnosti na tři soutěžní utkání. Platné řády u uvedeného zákroku, který hrozí zraněním krku či páteře, umožňují uložit trest zastavení činnosti na 3 až 7 utkání. Trest nabude účinnosti po odpykání automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání za trest ve hře, což si Pitule odseděl v utkání v Olomouci.

Disciplinární komise se taky zabývala nafilmovanými pády Hrušky a Kasíka. Za nesportovní chování oběma hráčům udělila pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.