Mladí Piráti rozhodující duel zvládli bravurně. Vypracovali si vedení 3:0, ale soupeř dvěma góly v 51. a 54. minutě utkání ještě zdramatizoval. Vyrovnání ale Piráti nedopustili, vedení ubránili a postoupili mezi čtyři nejlepší celky extraligy.

V semifinále se utkají s pražskou Spartou. Série na dva vítězné zápasy začíná v neděli 20. března v Praze, v Chomutově se hraje v úterý 22. března a taky případné třetí utkání (ve čtvrtek 24. března).

Buchal (Chomutov): „Výborné a bojovné utkání. Měli jsme dobrý nástup do zápasu, kluci chtěli vyhrát a bylo to vidět. Skvěle jsme bránili a utekli jsme soupeři na rozdíl tři gólů. Naše chyby ale Plzeň vrátili do zápasu a nakonec to bylo drama.Ovšem zvládli jsme to a jdeme na Spartu. Těšíme se na další zápasy."

Kampf (Plzeň): „Musím pogratulovat soupeři k postupu do dalších bojů play-off. Dotáhli jsme na rozdíl gólu a podle záznamu z kamery jsme poté měli mít trestné střílení, které ovšem nebylo. Rozhodčí tohle odpískal pro domácí. To už se nám stalo loni a nově i letos. Je škoda, že ve druhé třetině jsme měli hromadu příležitostí a neproměnili jsme je."

Chomutov – Plzeň 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a asistence: 13. Dejmek, 29. Chlán (Dejmek, Dvořák), 47. Navrátil (Dejmek) – 51. Chalupa, 54. Rubner (Chalupa). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 29:33. Diváci: 200.

Chomutov: Pavlát – Dvořák, Studený, Smutný, Hajič – Köver, Lauko, Polák, Kulich, Krivošík, Chlán, Palička, M, Svoboda, Navrátil, Hřebíček, Dejmek, J. Svoboda, Šilar.