Podle informací získaných Deníkem může Radek Duda v barážových bojích proti Pirátům nastoupit. Zákaz hrát ve vzájemných zápasech Liberce a Chomutova totiž platí jenom pro boje v extralize - základní část, boje play-off a play-out. Neplatí ale pro duely, které se týkají prolínací soutěže - to je barážových zápasů.

Trenér Pirátů Jiří Čelanský ale otázku, jestli Duda bude hrát nebo ne, v pondělí neřešil: „My se soustředíme na vlastní výkon, tím se chceme prosadit. Za nás nenastoupí určitě Petr Macháček, který má zlomený prst a dnes jde na operaci. Připravený naskočit do zápasu už bude Honza Rutta."

V prvním utkání baráže po faulu mladoboleslavského Pituleho skončil na nosítkách obránce Pirátů Lukáš Pulpán. Po konci zápasu už byl s krunýřem kolem krku v šatně se spoluhráči, ale dnes v Liberci ještě nenastoupí. „Na pondělním tréninku sundal krunýř, aby mu nezatuhlo krční svalstvo a zkoušel bruslit. Motá se mu ale hlava, takže v Liberci hrát nebude," konstatoval situaci kolem stabilního obránce Pirátu Jiří Čelanský.

Tygři z Liberce se zvedli po příchodu trenéra Pavla Hynka a do baráže spadli na poslední chvíli. Hynek vedl mužstvo v 18 zápasech, z kterých bylo devět vítězných a v pěti utkáních odešli Tygři poraženi. Ze zbylých čtyř utkání urvali liberečtí dvě pro sebe vítězstvími po základní hrací době.

Případný tříbodový vítěz úterního zápasu bude mít dobrou výchozí pozici do dalších barážových bojů. V prvních zápasech oba soupeři vyhráli a šest bodů po dvou kolech by bylo obrovskou výhodou už do pátečního 3. kola baráže. Tam se oba extraligový soupeři střetnou opět s prvoligovými týmy Liberec hraje v Mladé Boleslavi, Piráti přivítají Kohouty z Olomouce.

Utkání v Liberci začíná v Tipsport aréně v úterý až v 18:30 hodin.