Za Piráty nastoupí hráči z NHL Michael Frolík, Jason Chimera i slovenský obránce Milan Jurčina, který prodloužil kontrakt o další měsíc a pokud neodstartuje zámořská NHL, bude oblékat pirátsky dres minimálně do konce kalendářního roku.

Naopak kádr Pirátů opustil po dohodě s vedením klubu Radek Duda, který nenaplnil očekávání. Duda postupně opustil místo v elitních dvou formacích a v jednu chvíli nastupoval až ve čtvrtém útoku či na pozici centra, která mu není vlastní.

V dresu Slavie budou mít možnost fanoušci Pirátů vidět na ledě hráče St.Louis Blues Vladimíra Sobotku, který se za šestnáct odehraných zápasů stal nejproduktivnějším hráčem Slavie, když nasbíral sedmnáct kanadských bodů za osm gólů a devět přihrávek. Do Slavie se vrátil i ostrostřelec Jaroslav Bednář, který v šestatřiceti letech ukončil své angažmá ve švýcarském Luganu a podle trenéra Vladimíra Růžičku se od čtvrtka zapojil do tréninku. Smlouvu podepsal zatím na jeden měsíc.

Pirátům se od poslední výhry za tři body v 18. kole proti Třinci nedaří v koncovce. V následujících pěti zápasech skórovali ze hry maximálně dvakrát a jen díky výborným výkonům Matúše Kostúra vydolovali v posledních třech kolech čtyři body.

Naopak Slavia v posledních dvou kolech bodovala, když v 23. kole porazila na vlastním ledě silné Kladno na samostatné nájezdy a předtím vyhrála v pražském derby na ledě Sparty.

Hokejisté Slavie jsou ve venkovních utkáních úspěšní, když sedm zápasů vyhráli a jenom v pěti případech odešli poraženi.

Jestli Piráti pokoří obranu Slavie a konečně vyhrají za tři body, můžou fanoušci vidět dnes v klasickém čase od 17:30 hodin.