Po reprezentační přestávce se půjde na hokej v Liberci, který ve svátečním čase přivítá v souboji týmů mimo příčky zaručující play off Kladno. Pod Ještědem se začne v 18.00, to už bude mít po šichtě Chomutov, který hraje od 15.00 na Slavii. Poslední Piráti se budou snažit zachytit ujíždějící rychlík a ve finiši základní části ještě posbírat co nejvíc bodů. Po příchodu trenéra Josefa Turka se však zatím nechytli.

„Nějakou práci jsme udělali, ale není bohužel vidět na výsledcích, což mě štve a mrzí," přiznal v rozhovoru pro klubový web kouč Turek, který v pauze propustil útočníka Divíška. „V posledních střetnutích se obraz hry zlepšil. Věřím, že se rozjedeme, když jeden zápas urveme, je to teď hodně i o hlavě."

Desátý Litvínov vyhrál devět z posledních deseti zápasů, teď ale bude čelit druhému Hradci Králové a navíc na jeho ledě (18.00). „Podařilo se nám smazat dost velkou ztrátu, ale musíme pokračovat dál tak, jako dosud. Udržet tu bodovou šňůru a pořád body sbírat. Nemáme stále nijak klidnou pozici," řekl zraněný útočník Kamil Piroš, kterého nahradí na střídavý start povolaný Skuhravý.