Pro modrožluté přitom třetí zápas semifinále nezačal vůbec špatně a po první třetině vedli dokonce 2:0. V úvodní části totiž odskočili díky využité dvojnásobné početní výhodě a další brance v pokračující klasické.

Ve druhé části hry se domácí Buldoci do kláštereckých zakousli, obléhali jejich bránu, avšak gólový rozdíl zůstal stejný. Na jejím konci byl opět šťastnější Klášterec, který vedl 4:2.

Klášterecký tým hrál dvě třetiny v defenzivě parádně. „Nabádal jsem hráče, aby u toho vydrželi, bohužel hned první střídání jsme dostali gól, který nás srazil psychicky dolů. Nevyvarovali jsme se ani dalších chyb, a Řisuty, které mají neskutečně vynikající mužstvo, je dokázaly potrestat," uvedl kouč Michal Jägera litoval, že na konci základní části právě v utkání s Řisuty se modrožlutým rozpadl první útok.

Poslední třetina tak byla pro klášterecké hokejisty procházka peklem. Na začátku třetí třetiny v průběhu 149 sekund domácí výsledek otočili a pak ještě přidali další dvě trefy. Pět inkasovaných gólů znamenalo pro modrožluté katastrofu.

„Bylo to nádherné, jsem nadšený z přístupu hráčů. Klobouk dolů před tím, co předvedli v poslední třetině. Šli jsme tomu naproti, proto se nakonec štěstí přiklonilo k nám," zářil po utkání trenér domácích Jan Novotný a neopomněl ocenit soupeře.

Řisuty se po výhře 7:4 mohou těšit na finále druhé ligy. Po Kadani v 1. lize tak skončila sezona definitivně i pro hokejisty Klášterce nad Ohří. Ve hře zůstávají už jenom Piráti Chomutov, kteří se připravují na baráž.