Na led sokolovského zimního stadionu vyjel úplně jiný Klášterec než v předešlém utkání na severu Čech (1:7). Klášterečtí hráli organizovaně, disciplinovaně a navzdory únavě i dobře bruslili. O naději se tak rvali až do poslední vteřiny zápasu.

Sokolov do vedení poslal v první části hry Dominik Vaněk, syn bývalého výborného útočníka Jaromír Kverka poté ve druhé části zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Klášterečtí ale zbraně nesložili a ještě do druhé pauzy vyrovnali. Marek Jáchym a Libor Řepík zařídili stav 2:2.

O všem se tak rozhodovalo ve třetí dvacetiminutovce. Třetí třetina začala závarem před Habalem, ale z protiútoku šel do vedení znovu Baník. Z pravé strany před bránu přihrával Vaněk a Tomáš Rohan pohotově umístil puk do sítě. Klášterec ale bojoval, při vyloučení Schussera dokonce zvonilo břevno sokolovské branky. Čtyři minuty před koncem se domácím naskytla přesilová hra pěti proti třem. Hra v přečíslení se jim ale příliš nevydařila, a tak koncovka zápasu byla ještě dramatická. V poslední minutě zkusili klášterečtí power play, ale domácí se ubránili a nakonec se dokázali i osvobodit. V úplném závěru se kotouče zmocnil Václav Dobřemysl a tři vteřiny před koncem utkání sokolovský útočník dovezl puk až do prázdné brány.

Tím sezona pro Klášterec skončila, ale po 12. místě v základní části byl plusem už postup přes Kobru Praha mezi nejlepších osm týmu druhé ligy. Ani proti prvnímu týmu si Klášterec nevedl špatně, hlavně ve dvou venkovních utkáních favoritovi cestu do semifinále hodně znepříjemnil.

HC Baník Sokolov - HC Klášterec nad Ohří 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky:18. Vaněk (Boušek), 25. Kverka (Rohan), 41. Rohan (Vaněk), 60. Dobřemysl (Vaněk) - 27. Jáchym (Štrach), 36. Řepík (Jáchym).

Vyloučení: 5:6. Využití:1:0. Diváci:1272

Klášterec nad Ohří: Kaššák – Loučka, Kuncl, Štrach, Pokorný, Koblitz, Dostál, Žižka, Mašek – Bečvář, Toušek, Suk, Řepík, Jáchym, Mála, Diviš, Toman, Schönauer, Freiberg, Váňa.

Trenér: Nerad.

Konečný stav série: 3:0