Celé utkání hokejisté Sportovního klubu dotahovali náskok soupeře. Doplatili na velké množství vyloučených a produktivitu Draků v přečíslení. Vždyť kadaňští inkasovali v sedmi oslabeních tři branky. „Samozřejmě bylo dost vyloučených, přičemž soupeř využil tři přesilovky. My jsme to pak horko těžko honili," nebyl spokojen s hrou v oslabení trenér Miroslav Buchal.

Závěr první třetiny se nesl ve znamení trojek. První gól Draků padl tři minuty před koncem úvodní periody v jejich třetí přesilové hře. Půhoného střelu od modré čáry dostrčil šumperský Starý lehce za brankovou čáru. Kadaňským hokejistům se naopak povedl vstup do druhé třetiny. Po dvou minutách hry našel Gajovský na vzdálenější tyči Jíru, který zakončoval do prázdné branky. Pro domácí mohlo být i lépe, Nikola Gajovský nastřelil ale pouze tyč hostující branky. A tak udeřili opět v přesilové hře hosté. Nejdříve sice Holík minul branku, poté ale vypálil od modré Sedlák a jeho střelu srazil za Kostúrova záda Moskal. Za Kadaň vyrovnával svojí první brankou v zápase Charousek, ale i potřetí šli hosté gólem Holíka v 36. minutě do vedení.

V poslední dvacetiminutovce se hrál dlouho opatrný hokej, až v závěrečných deseti minutách převzala Kadaň otěže zápasu do svých rukou. Výsledkem bylo břevno, které nastřelil v 54. minutě Karel Hromas. Kadaňští se i nadále tlačili před branku a nakonec se prosadili i gólově. Tři minuty před koncem Chlouba vyrovnal na 3:3. S inkasovaným gólem těsně před koncem nebyl spokojen trenér hostů: „Před koncem dostaneme takový špatný gól. Nepohlídali jsme si jednoho hráče před bránou a tomu se to odrazí od hlavy do brány," kroutil hlavou po zápase Radek Kučera.

Zápas šel do prodloužení a v něm rozhodl v 63. minutě Jiří Charousek, který přesnou střelou vystřelil bonusový bod pro domácí. „V prodloužení jsem dostal puk od Jardy Kůse a povedlo se mi to z mezikruží trefit," byl rád za vystřelený druhý bod střelec zápasu. „V nastaveném čase jsme byli aktivnější. To rozhodlo, ale také dobrá branka Jirky Charouska," ocenil střelce gólu Miroslav Buchal.

Ziskem dvou bodů se kadaňští stále nedostali z ohrožení barážových bojů. V sobotním zápase s posledním Mostem potřebují získat tři body. „Tabulka je neskutečně srovnaná, takže se musíme připravit na Most a porazit ho doma za tři body," plánuje trenér Buchal. Utkání s Mostem začíná v tradičních 17:30.

SK KADAŇ - SALITH ŠUMPERK 4:3 PP

Třetiny: 0:1, 2:2, 1:0 1:0. Branky: 32. a 64. Charousek, 23. Jíra, 58. Chlouba - 17. Starý, 27. Moskal, 36. Holík. Rozhodčí: Doležal Beneš, Krátký. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. Diváci: 159.

SK Kadaň: Kostúr - Opalek, Pavlas, Mazanec, Kopáč, Havel, Szakal, Dobrovolný - Ton, Gajovský, Jíra - Hromas, Kůs, Chlouba - Hammerbauer, Charousek, Mainer - Lehnert, Chrpa.