Třebíč/Kadaň - V duelu dvou sousedů v tabulce 1. ligy sahali kadaňští v Třebíči po vítězství, ale nakonec se vrátili jenom s jedním bodem. Horácké Slavii se na třebíčském ledě nedaří, v tabulce domácích utkání byla před středečním zápasem na posledním místě. Jejich domácí bilanci potvrdil i tento zápas, škoda jen, že ho černožlutí nedovedli do vítězného konce.

Hokejisté Sportovního klubu se v utkání o šest bodů ujali vedení ve vlastním oslabení, když domácí Dlapa nezpracoval přihrávku, puku se chopil Bartejs a kolem chybujícího obránce zavěsil. To běžela 15. minuta utkání. Pak už dominovala obrana Kadaně, s kterou měli domácí hokejisté velké problémy. „Zastavovali nám útoky na červené čáře, mockrát jsme ani nemohli puk nastřelit a jít za ním. Sebrali nám ho a hodili to do našeho pásma," zhodnotil obrannou hru Kadaně jeden z úspěšných střelců samostatných nájezdů třebíčský Martin Čech. Rozhodnout o vítězství mohli kadaňští čtyři minuty před základní hrací dobou, ale puk nakonec neskončil v domácí brance. „Myslím si, že klíč ke všemu byl v 56. minutě, kdy hosté hráli přesilovku a puk skončil před prázdnou bránou na tyčce. V tu chvíli jsem si říkal, že bychom to mohli potrestat," řekl trenér Třebíče Kamil Pokorný pro klubový web.

A taky k tomu došlo. Když už běžela poslední minuta utkání, převzal ve středním pásmu Bilčíkovu přihrávku Jan Káňa, po levém křídle najel do pásma a křížnou střelou do protější šibenice překonal Milana Řehoře v kadaňské brance.

V následujícím prodloužení se nerozhodlo a tak přišly ke slovu samostatné nájezdy. Kadaňským se v letošní sezoně v nájezdech nedaří, což potvrdil i tento zápas. Domácí brankář Falter vychytal nájezd Charouska i Lehnerta, za domácí skórovali Čuřík a Čech a tak dva body zůstaly v Třebíči.

Sportovní klub je po 19. kolech s 27 body na sedmém místě 1. ligy. V sobotu 19. listopadu hraje na domácím ledě s týmem Salith Šumperk, který je s 20 body na 12. místě a v tabulce venkovních utkání mu patří poslední místo.

SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň 2 : 1 SN (0:1, 0:0, 1:0 0:0).

Branky a nahrávky: 60. Káňa (Bilčík), rozh. náj. Čuřík 15. Bartejs. Rozhodčí: Schmejkal, Souček Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Čejka (T.) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1290. Střely na branku: 45:29.

SK Kadaň: Řehoř - Trefný, Stehlík, Szakal, Dobrovolný, Bartejs, Mazanec, Kopáč - Gajovský, Charousek, Račuk - Jíra, Kůs, Hromas - Novák, Hanták, Ton - Hammerbauer, Lehnert, Hlava.