Obě branky vstřelil exkarlovarský útočník z prostoru kolem brankoviště. Prvním gólem vyrovnal po přihrávce Vladimíra Růžičky v 16. minutě na 1:1.

„Růža to udělal skvěle za bránou, puk mi přišel na hokejku a spadlo to tam,“ popsal premiérovou branku rodák z Milevska.

Svým druhým gólem rozhodl několikanásobný mládežnický reprezentant o vítězství Pirátů v prodloužení. Opět to bylo z prostoru před brankovištěm. Osmnáct sekund před koncem vrátil puk do brány po střele od modré čáry, kterou vyrazil Jakub Kovář v brance Jekatěrinburgu.

Takže pro mladého dvaadvacetiletého útočníka víceméně debut snů. „Jsem za to rád. Hlavně si přeji, aby mě to vydrželo a abychom vyhrávali. Je důležité, abych to pak přenesl i do sezony,“ doufá v pokračování gólových hodů mladík, který již ve dvanácti letech vyměnil rodné jižní Čechy za Karlovy Vary.

Výkonu talentovaného útočníka si všiml i Petr Martínek: „Vím, že Tomeček je výborný a kvalitní hráč. Potvrdil to i v tomto utkání. Doufám, že v tom bude jenom pokračovat,“ věří v budoucnost hráče s číslem 12 asistent trenéra Vladimíra Růžičku.