Zápas by se dal rozdělit na dvě poloviny. V té první jasně dominovali domácí hráči, kteří si brzy vytvořili slibný náskok. Když ve 26. minutě platil stav 5:1 pro Třebíč, nikdo na stadionu nepochyboval, že by domácí měli získat všechny tři body. Druhá polovina ale patřila Kadani, která ji vyhrála stejným výsledkem a za stavu 6:6 severočeši urvali bonusový bod při samostatných nájezdech!


Třebíčští hokejisté byli od začátku aktivnější a v osmé minutě otevřel v přesilovce skóre Klejna. Hosté sice vzápětí dokázali odpovědět vyrovnáním Valského, ale ještě do konce první dvacetiminutovky musel kadaňský gólman Hanuljak lovit puky ze své sítě po střelách Čecha se Sojčíkem.


Domácí hráči byli úspěšní i při vstupu do druhé části. Po 42 vteřinách přidal čtvrtou třebíčskou trefu Čech a o pět minut později upravoval na 5:1 Zahradník.
Kadaňští byli v té době zralí na ručník…


Kdyby po polovině zápasu využil Zahradník samostatný únik, asi by to nakonec dopadlo jinak, ale místo toho do konce druhé třetiny skórovali kadaňští Derfler s Balázsem a za stavu 5:3 bylo najednou opět o co hrát.


Ve 46. minutě dával na 6:3 domácí Sojčík a už to vypadalo, že to hosty definitivně zlomilo. Třebíčští ale najednou přestali hrát a mysleli si, že se to už dohraje samo. A to se jim hrubě nevyplatilo…


Nejprve snižoval Zika, po něm uspěl i Derfler a v závěrečné hře bez brankáře, půl minuty před koncem, šokoval třebíčský stadion vyrovnáním obránce Szakal!


V pětiminutovém nastavení byli aktivnější domácí, ale gól nevstřelil ani jeden ze soupeřů a rozhodovaly tak nájezdy. V základní sérii se trefili pouze domácí Obdržálek s kadaňským Balázsem a tento hráč pak v náhlé smrti zařídil bonusový bod pro hosty - 6:7!