Stejně jako v předchozím zápase s Ústím , tak ani v Olomouci se chomutovským hokejistům nepovedla první třetina a po gólech Řípy (dokonce již ve 28. vteřině) a Ministra ji Hanáci vyhráli 2:0.


Do druhé části ale nastoupil Chomutov jako vyměněný a na ledě to bylo znát. V rozmezí mezi 27. a 34. minutou pak třemi góly strhnul vedení na svoji stranu! Nejprve po asistenci nové obranné akvizice, zkušeného Nikolova, snižoval Hašek, po něm srovnal Jeslínek a severočechy pak poslala do vedení trefa Maláta.


Ve třetí třetině domácí vystupňovali tempo a ve 49. minutě se dočkali vyrovnání z hole Čuříka. Žádná další akce už gólově neskončila a zápas se tak musel prodlužovat.


Ani v pětiminutovém nastavení se nikdo ze střelců neprosadil a rozhodovaly tak samostatné nájezdy. Ty se rozhodovaly až v šesté sérii, v níž Míka, který předtím dvakrát proměnil, nedal a olomoucký Smejkal pak přesnou trefou přidal na domácí stranu bonusový bod.


HC Olomouc - KLH Chomutov 4:3sn (2:0, 0:3, 1:0 - 0:0)


Branky a nahrávky: 1. Řípa (Ministr), 17. Ministr (Smejkal), 49. Čuřík (Luňák), roz. sam. nájezd Smejkal - 27. Hašek (Nikolov), 33. Jeslínek, 34. Malát (Fábry). Rozhodčí: Šír - Barteček, Koliba. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0,2:3,4:3.


HC Olomouc: Kameš (Žigárdy), Kudělka, Ministr, Smejkal, Luňák, Čuřík, Brančík, Řípa, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Kříž, Sakrajda, Nedbálek, Vlk, Bartoň, Kotaška, Bordowski, Žajgla, Rýgl


KLH Chomutov: Lundell (Cikánek), Pulpán, Toivonen, Gombár, Skořepa, Míka, ťupa, Všetečka, Mikšovic, Domin, Jíra, Nikolov, Bombic, Hašek, Charousek, Jeslínek, Trefný, Chmelíř, Tauš, Malát, Fábry