První hokejová liga: SK Kadaň – HC Hradec Králové 3:0, HC Benátky – KLH Chomutov 1:8

Kadaň - Hradec Králové


Po dvou prohrách kadaňským hokejistům velela povinnost doma proti Hradci vyhrát.
První šanci si sice připsali hosté, ale ti si poté mezi třetí a jedenáctou minutou museli jít třikrát sednout na trestnou lavici a poslední přesilovku z této série kadaňští využili díky rychlé kombinaci prvního útoku Boušek, Šíp a skórující Kajer - 1:0.


Také Hradečtí si zkusili hru v početní výhodě a to hned ve dvojnásobné. Zoufale ale naráželi na spolehlivého gólmana Hanuljaka.
Zápas nabral po přestávce na obrátkách a více ze hry měli v tu dobu hosté. Kadaňští hokejisté ale jejich nápor ustáli a i oni začali vystrkovat růžky. Šance se rodily hlavně v přesilových hrách, ale v prostřední části se diváci gólu nedočkali.


Toho se ale dočkali hned po třiceti vteřinách druhé části, kdy se napřáhl domácí obránce Višňák a jeho přesná trefa znamenala dvoubrankové vedení - 2:0!


Domácí hráče tato trefa trochu uklidnila a když po sedmi minutách tečoval Kolarzovu střelu od modré Šíp, bylo o vítězi tohoto utkání prakticky rozhodnuto - 3:0.


Po utkání si hradecký trenér Pavel Pazourek stěžoval na časté vylučování jeho svěřenců, ale závěr zápasu jasně ukázal, že stížnosti by měl mířit spíše do svých řad. Hradečtí se totiž o zdramatizování zápasu připravili dalšími několika zbytečnými vyloučeními a Kadaňští tak zápas v klidu dovedli do vítězného konce.


“Získali jsme důležité body a hráli kolektivně. Hráči si tento výkon musí zapamatovat a pokračovat tak dál,“ řekl po utkání kadaňský trenér Milan Černý.