HRADEC KRÁLOVÉ - Chomutovští hokejisté vyrovnali v nervydrásajícím zápase semifinálovou sérii s Hradcem Králové na 1:1! Na ledě východočeských energetiků vyhráli po samostatných nájezdech díky trefě Bouška.
V první třetině byli aktivnější domácí hokejisté, pomohla jim k tomu hlavně dlouhá dvojnásobná přesilovka v deváté minutě. Při ní se gólově prosadil Roubík, ale rozhodčí Minář jeho gól neuznal, protože Roubík jej vstřelil bez helmy, za což ještě vyfasoval dvouminutový trest.
O pět minut později se už ale hradečtí hokejisté radovali oprávněně. Po vyhraném buly se puku ujal Starý a Horčičku prostřelil - 1:0. Hned o pár okamžiků později měl na hokejce vyrovnání Hašek, puk po jeho střele poskakoval v brankovišti, ale za brankovou čáru se nakonec nedostal.
Hrálo se o hodně opatrněji než v předchozím zápase, nikdo nechtěl udělat chybu a spíše vyčkával na soupeře. Blízko k dalšímu gólu byl domácí Suchý, jehož střela šla do břevna Horčičkovy branky. Žádná jiná větší šance se ve druhé třetině už nezrodila.
Chomutovští hokejisté museli do třetí dvacetiminutovky nastoupit trochu útočněji, ale hned v jejím úvodu byl vyloučen Charousek. A určitě to byl jediný trest v zápase, za který museli vyloučenému fanoušci i trenéři poděkovat. V oslabení se totiž puku ujal Boušek, objel branku a využil pomalého pohybu domácího gólmana Hyláka - 1:1!
Do konce normální hrací doby v tu chvíli zbývalo něco přes čtrnáct minut a oba celky začaly ještě pozorněji bránit. Přesto se Chomutovští ještě v závěru zápasu dostali do velké šance, vítězný gól na hokejkách měli Mikšovic s Bombicem, ale neuspěli a zápas dospěl do desetiminutového prodloužení.
V něm se zrodila jediná šance, měl ji hradecký Roubík, který ale Horčičku neprostřelil a o vítězi tak musely rozhodovat samostatné nájezdy.
Při nich není „důležité míti Filipa“, ale je ohromně „důležité míti Bouška“! Tento chomutovský kanonýr je totiž penaltovou jistotou. Jako první se rozjel domácí Roubík a přestřelil, po něm se puku chopil právě Boušek a jeho střela mezi betony byla, jak se později ukázalo, zlatá! Po něm neuspěl Vondráček, Hašek a hradecký Starý se rozjížděl s tím, že musí dát, jinak je konec. Zamířil mezi betony, nedal a na Horčičku se sjeli slavící spoluhráči!
“Ponaučili jsme se z předchozího zápasu, s hráči jsme to probrali a oni si uvědomili chyby, kterých se snažili vyvarovat. Náš výkon byl výborný, rozhodující bylo, že jsme hráli dobře v obraně,“ pochválil své svěřence chomutovský kouč Vladimír Petrovka.
Třetí zápas této semifinálové série je na programu už dnes od 17.30 hodin na chomutovském zimním stadionu! Čtvrté utkání je na programu o den později, čas úvodního vhazování je stejný.

HC Hr. Králové – KLH Chomutov 1:2 po sn
Třetiny 1:0, 0:0, 0:1 – 0:0
Góly 1:0 14. Starý (Volráb, Zadina), 1:1 44. Boušek (Černý, Šíp), 1:2 rozhodující samostatný nájezd Boušek.
Rozhodčí: Minář, Hejduk, Křivský. Vyloučení 5:10 + Chatrnúch 10´OT. Bez využití. Oslabení 0:1. Diváků: 5055. Střely na branku 32:38.
Hradec: Hylák - Toužimský, Prošek, Burian, Hendrich, Pazdera, Lesák, Daňo, Klement - Fořt, Roubík, Diviš - Fojtík, Koudelka, Vondráček - Haluza, Šinágl, Suchý - Zadina, Starý, Volráb
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Nosek, Révay, Vaněček, Malínský - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, Hašek - Tauš, Polanský, Havlůj