První zápas, v sérii třetí celkově, měl v úvodu utkání jasný průběh – Chomutovští na domácí vlétli a na hřišti kralovali. Selhali ale v koncovce a to se jim stalo osudným. Přestože první třetinu vyhrál Chomutov na střely 14:4, na góly ji prohrál 0:2…


To hosty pořádně zaskočilo a Chomutov se už pak až do konce utkání nemohl chytit.


Druhá třetina skončila bez gólů a když ve 49. minutě inkasovali hosté ve dvojnásobném oslabení, na zápas už rezignovali. Domácí poté ještě přidali dva góly – jeden Horčičkovi, druhý pak náhradníkovi Štěrbovi a zápas tak Vrchlabí vyhrálo 5:0.


„Kdybychom hráli až do rána, tak bychom snad ten gól nedali,“ nechal se po zápase slyšet chomutovský kouč Martin Pešout.


Čtvrté čtvrtfinále začlo v podobném duchu jako to předchozí. Chomutovští byli aktivnější, ale skórovali domácí.


Ti první třetinu vyhráli zásluhou trefy Vály a když ve 23. minutě zajistil domácím dvoubrankový náskok Beck, začalo to mezi fanoušky hostů nervózně vřít.


Chomutovští hokejisté je ale brzy uklidnili a během deseti minut udělli z nepříznivého stavu 0:2 vedení 4:2!


Všechno načal dělovkou od modré Chatrnúch, v polovině zápasu zaúřadoval chomutovský druhý útok, když Šíp vyrovnával a Boušek poslal hosty poprvé ve Vrchlabí do vedení. Pojistkou v podobě čtvrtého gólu pak přidal po povedené individuální akci rychlík Jeslínek.


Závěr zápasu se odehrával v docela nervózním duchu a na ledě to často pořádně zajiskřilo. Na výsledku 2:4 se ale už nic nezměnilo a Chomutov se tak ujal vedení 3:1 na zápasy!


„Začali jsme dobře, ale domácí z první akce dali góla. Po brance na 2:0 se ale ukázala vnitřní síla našeho týmu. Šli jsme přes mrtvoly a domácí mohli dělat co chtěli, ale nás nezastavili,“ pochválil svůj tým kouč Martin Pešout.


Chomutovští hokejisté mohou o postupu do semifinále rozhodnout již dnes. Od 17.30 hodin se na jejich ledě odehraje páté čtvrtfinálové utkání.
V případě postupu Chomutova do další fáze prvoligového play off by severočeši narazili patrně na vítěze základní části ze skupiny Východ, tým Olomouce.

První hokejová liga, play off


Tým KLH Chomutov ve Vrchlabí


3. zápas série


HC Vrchlabí – KLH Chomutov 5:0 (2:0, 0:0, 3:0).


Góly 1:0 11. Plodek (Vomela), 2:0 15. Tvrdek (Beck), 3:0 49. Pajič (Beck), 4:0 52. Gengel (Vantuch, Jech), 5:0 52. Brynecký (Beck, Pajič).


Rozhodčí: Würtherle, Hodek, Žídek, Podrazil. Vyloučení 9:9 + Tvrdek, Jech a Polodna 10 minut osobní trest. Využití 1:0. Oslabení 1:0. Diváků: 1972 (vyprodáno). Střely na branku 40:35. Stav série 1:2.


Vrchlabí: Hylák - Matějíček, Vála, Vomela, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Volek - Tvrdek, Pajič, Beck - P. Horčička, Přeučil, Plodek - Gengel, Vantuch, Jech - Nevyhoštěný, Kováč, Brynecký.


Chomutov: L. Horčička (52. Štěrba) - Černý, Chatrnúch, Ťupa, Révay, Trefný, Bombic, Všetečka, Kolda - Jíra, Kostourek, Polodna - Mikšovic, Šíp, Boušek - Hašek, Domin, Charousek - Jeslínek, Gálik, Polanský.


4. zápas série


HC Vrchlabí – KLH Chomutov 2:4 (1:0, 1:4, 0:0).


Góly 1:0 3. Vála (Tvrdek), 2:0 23. Beck (Pajič), 2:1 25. Chatrnúch (Šíp), 2:2 31. Šíp (Boušek), 2:3 33. Boušek (Kostourek), 2:4 35. Jeslínek.


Rozhodčí: Kubeš, Svoboda, Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení 8:8 + Matějíček, Charousek a Révay 10 minut osobní trest. Využití 0:1. Oslabení 0:1.

Diváků: 1972 (vyprodáno). Střely na branku 23:42. Stav série 1:3.


V tomto utkání nastoupili hokejisté obou týmů ve stejných sestavách jako v předchozím utkání.