Fanoušci očekávali brankářský souboj Lundell – Salfický, ale viróza nakonec nedovolila nastoupit ani jednomu. V brance domácích se představil náhradník Cikánek a ve lví kleci nastoupil z Kladna zapůjčený zkušený Orct.

Více než tři tisícovky diváků se těšilo na další vyhecované derby, ale nikdo asi nečekal, že v čase 5:08 bude na světelné tabuli svítit Chomutov – Ústí 0:3. Hosté totiž Chomutov načapali v nedbalkách a domácí než se stačili rozkoukat, inkasovali postupně z hokejek Dragouna, Čalouna a Bolfa. Tyto tři údery mezi sebou dělilo pouhých 72 vteřin!

S domácími to pochopitelně hodně zamávalo a po celý zbytek první třetiny si Lvi v klidu hlídali náskok a odolávali bezzubým pokusům domácích.

Na chomutovské hokejisty se o první přestávce sneslo v kabině asi pořádné hromobití, protože do druhé části nastoupili jako vyměnění a byli to oni, kteří začali pomalu přebírat otěže zápasu. Naráželi ale na pevnou ústeckou obranu, se kterou si ve finální fázi nevěděli rady.

Postupem času chomutovský tlak narůstal, ale skóre stále zůstávalo stejné – 0:3. Zaslouženého snížení se domácí dočkali až v polovině zápasu, kdy se v přesilové hře prosadil Skořepa. Tlak domácích narůstal a většinou se hrálo před Orctovou brankou, ovšem tlak Chomutova k dalšímu gólu nevedl. V posledních minutách druhé části mířil do odkryté branky Jíra, ale jeho střela se lehce otřela o tyč. A tato situace byla možná ta rozhodující v zápase.

Místo toho, aby se Chomutovští dostali na rozdíl jediného gólu, platil po dvou třetinách stav 1:3. Ve třetí části vrhli Chomutovští všechny síly do útoku, ale museli si také hlídat zadní vrátka, protože zkušení ústečtí útočníci dokázali několikrát nebezpečně zahrozit.

Ke kýženému vyrovnání po trefě Míky v 52. minutě nakonec nevedlo několik domácích šancí, několik přesilovek a nakonec ani závěrečná hra bez brankáře. Zápasu by remíza slušela, Chomutovští si ale mohou stěžovat pouze sami na sebe – kolaps v úvodních pěti minutách je stál vítězství.

KLH Chomutov – HC Slovan Ústečtí Lvi 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)

Góly 0:1 4. Dragoun (Mikulík), 0:2 5. Čaloun (Prorok), 0:3 6. Bolf, 1:3 30. Skořepa (Pulpán, Gombár), 2:3 52. Míka (Gombár, Skořepa). Rozhodčí: Fraňo, Rozlílek, Sichrovský. Diváků: 3040.

Chomutov: Cikánek – Pulpán, Toivonen, Trefný, Všetečka, Višňák, Bombic, Chmelíř, Mazanec – Gombár, Skořepa, Míka – Mikšovic, Hlinka, Jíra – Tauš, Charousek, Jeslínek – Malát, Domin, Fábry.

Ústí: Orct – Bolf, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Macháček, Pojkar, Novotný – Šagát, Dragoun, Sklenička –Čaloun, Špirko, Heřman – Janků, Novák, Pazourek – Šaffer, Mikulík, Prorok.