Více než pět tisícovek diváků vytvořilo výbornou atmosféru a už po šestadvaceti vteřinách hry si poprvé zakřičelo „gól“, když Žigárdyho prostřelil Domin.

Domácí se dostali do sedla a Olomouc se musela bránit jednomu útoku za duhým. Dalšího gólu se Chomutovší dočkali v osmé minutě, kdy se po povedené kombinaci trefil do prázdné branky Všetečka. A když se v patnácté minutě trefil i Hašek, odjel Žigárdy z branky a na jeho místo se postavil náhradník Sedlář.

Za stavu 3:0 byli domácí hokejisté na koni a zápas měli jasně ve svých rukou. V útočné aktivitě pokračovali i po přestávce a i ve druhé části vstřelili rychlý gól. Tentokrát se už po osmnácti vteřinách hry v přesilovce prosadil Kostourek.

Olomoučtí za stavu 4:0 působili už vyloženě odevzdaným dojmem a chomutovský brankář Horčička určitě v play off nepamatuje zápas, v němž by se tak „nudil“.

Po tyčce Charouska se v polovině zápasu gólově prosadil i Mikšovic a tribuny začaly skandovat „deset, deset“…

Okolo 35. minuty hráli hosté několik přesilovek v řadě, ale ani v nich se prosadit nedokázali. Naopak na druhé straně využil početní výhodu Hašek, který se tak prosadil podruhé v zápase.

Chomutovští hráli v naprosté pohodě, sedmou trefu přidal po rychlé kombinaci a střele do prázdné branky Polanský.

Do třetí třetiny vyměnili trenéři obou týmů gólmany. Do olomoucké branky se vrátil Žigárdy, zřejmě z obavy před ještě větším debaklem a v domácí kleci vystřídal bezchybného Horčičku Podolka.

Domácí hokejisté si v klidu hlídali vedení a jejich koncentrace zákonitě polevila. Diváci se neustále dožadovali „desítky“, ale žádného dalšího gólu se už nedočkali.

Po závěrečné siréně pak na chomutovském stadionu propukly mohutné oslavy postupu do finále. V něm se Chomutovští střetnou s vítězem sobotního zápasu Mladá Boleslav – Kometa Brno.


KLH Chomutov – HC Olomouc 7:0


Třetiny 3:0, 4:0, 0:0


Góly 1:0 1. Domin (Polanský, Trefný), 2:0 8. Všetečka (Boušek, Šíp), 3:0 15. Hašek (Bombic, Charousek), 4:0 21. Kostourek (Domin, Trefný), 5:0 31. Mikšovic (Kostourek, Boušek), 6:0 37. Hašek (Charousek, Bombic), 7:0 38. Polanský (Domin, Trefný).


Rozhodčí: Mikula, Polák, Kis, Padevět. Vyloučení 8:9 + Hašek 10 minut. Využití 2:0. Diváků: 5050. Střely na branku 36:25. Konečný stav série 4:2.
Chomutov: Horčička (41. Podolka) - Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, Kolda - Jíra, Domin, Polanský - Mikšovic, Šíp, Boušek - Hašek, Charousek, Jeslínek - Polodna, Kostourek, Tauš.


Olomouc: Žigardy (15. Sedlář, 41. Žigardy) - Nedbálek, Švrček, Chmelíř, Štach, Paška, Ondrušek, Kříž, Vyrůbalík, Bartoň - Ministr, Smejkal, Bouz - Brančík, Davídek, Zbořil - Janečka, V. Meidl, Čuřík - Ondráček, Bordowski.
Referát z tohoto utkán naleznete na následující straně.