Po jasném vítězství nad Litvínovem a prohrou s Karlovými Vary na domácím ledě, byli chomutovští hokejoví fanoušci zvědaví na to, jak si jejich tým povede proti nejlépe střílejícímu týmu loňského ročníku extraligy.
Chomutovu zlomilo vaz časté vylučování a velmi dobrá produktivita Kladna v přesilovkách. Ta se ukázala hned ve třetí minutě první třetiny, kdy přesilovku zužitkoval kladenský Ševc. Pak ale přišly chvíle Chomutova. Rozhodčí poslal Rabat několikrát do oslabení a Chomutov vycítil šanci. V pořadí už čtvrtou přesilovku proměnil Jíra po nahrávce Kostourka, první dějství tak skončilo remízou 1 : 1.
Začátek druhé třetiny se Chomutovu povedl náramně, Orcta v brance Kladna překonal ve třetí minutě Charousek. Další průběh třetiny byl celkem vyrovnaný, ale v závěru hosty zradila jejich vlastní přesilovka. V oslabení překonal Hořčičku Čurilla a tak před třetí třetinou šly oba týmy do šaten opět za nerozhodného stavu 2:2.
Poslední třetina zápasu byla pro chomutovské hráče pohromou. Hned v úvodu poslal rozhodčí Jeřábek dva hráče KLH na trestnou lavici a domácí dvojnásobnou přesilovku využili naprosto dokonale. Nejdříve se trefila ikona Kladna Martin Procházka, chvilku po něm se podařilo vstřelit branku Hornovi.
Vítězství Rabatu završil proměněným sólovým nájezdem Frolík a v další dvojnásobné přesilovce dokonal zkázu Chomutova dělovkou od modré Ševc.
Chomutovu se alespoň v závěru podařilo zkorigovat výsledek, když Orcta, který si ve třetí třetině skoro nesáhl na puk, překonal Boušek. Chomutov tak prohrál na kladenském ledě 3 : 6 a klesl na třetí místo ve skupině. Tu vedou Karlovi Vary před Kladnem, na čtvrtém místě je Litvínov.
Ve čtvrtek 16. srpna zajíždí KLH Chomutov k dalšímu utkání, a to právě na horký led Litvínova, který bude jistě chtít chomutovským oplatit vysokou porážku z úvodního utkání Tipsport Cupu.

 

 

Statistika utkání

(1:1, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 2. Ševc (Kalla) , 36. Čurilla, 41. M. Procházka (Patera), 42. Horna (Nádašdi), 52. Frolík (Pavlas), 56. Ševc (Kalla) - 16. Jíra (Kostourek), 23. Charousek (Hašek), 59. Boušek (Šíp).
Rozhodčí: Jeřábek.

Vyloučení: 10:9. Využití: 4:1.

V oslabení: 1:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2, 6:3.
Orct – Ševc, Hájek, Pavlas, Evan, L. Procházka, Nádašdi, Vojta, Růžička – Bělohlav, Patera, M. Procházka – Nedvěd, Gardoň, Frolík – Kuchler, Kalla, Horna – Čurilla, Kazatel, Bláha
: Horčička – Bombic, Březina, Chatrnúch, Černý, Kolda, Révay, Ťupa, Šulc – Boušek, Freiberg, Charousek – Jeslínek, Jíra, Kostourek – Mikšovic, Polodna, Stehlík – Hašek, Ton, Šíp.