Jak ji vyřešili? Vítězstvím 3:1. Ale jednoduché to nebylo. „Jsem samozřejmě spokojený s výsledkem. S tím, co kluci předvedli, a s tím, že se týmu podařil první krok k vytčenému cíli, což je postup do play-off,“ hodnotil zápas nový kouč na lavici Kadaně, Martin Pešout. „Uvítal jsem možnost, že jsem mohl s týmem odtrénovat šest tréninků, že jsme si něco na trénincích vytýčili a že jsme to i splnili,“ pokračoval trenér. „Je dobře, že se tým mohl opřít o skvělý výkon brankáře Hanuljaka a hlavně o starší hráče, kteří dobře pochopili, jaký hokej chceme do budoucna hrát.

Samozřejmě je pár věcí, na kterých je třeba ještě pracovat. Například malá střelecká potence, ale to je problém celé ligy se kterým je třeba dlouhodobě pracovat a změnit to. Teď jsem však šťastný jak za sebe, tak za tým,“ dodal závěrem Martin Pešout.


SK Kadaň – Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:0, 2:1).



Zápas byl po první třetině bezbrankový, což odpovídalo i předvedené hře. Druhá třetina byla pro Kadaň dost nebezpečná, protože domácí hráči faulovali o něco více než hosté, z čehož plynuly dvě početní výhody 5:3.
Tady se projevila síla domácího brankáře Hanuljaka, který tým dokázal podržet. Ovšem na rozdíl od hostů, domácí početní výhody využili dokonale. První v zápase tak skóroval v přesilovce v 31. minutě Ondřej Mašek.


Až poslední třetina rozhodla celý zápas. Nejdříve, opět v přesilovce, zvýšil náskok Milan Buďa na 2:0. Následně mohl z nařízeného trestného střílení dokonat Jakub Bauer, ale minul.


Hosté snížili, po chybě domácích ve středním pásmu, Kadlecem a nabrali dech. Dokonce dvě minuty před koncem zápasu hosté rozehráli power-play, což se nakonec ukázalo jako špatné rozhodnutí. Do prázdné branky minutu před koncem zvýšil na 3:1, podruhé, Milan Buďa a zápas byl rozhodnut.

SK Kadaň – HC VČE Hradec Králové 3:1
Třetiny 0:0, 1:0, 2:1


Góly 1:0 31. Mašek (Kýhos, Fink), 2:0 51. Buďa (Kajer, Brňák), 2:1 56. J. Kadlec (Toužimský, Karlíček), 3:1 60. Buďa (Pospíšil, Vaněček).
Rozhodčí: Lacina, Bertlík, Šerý. Vyloučení 10:9. Využití 2:0. Diváků: 490. Střely na branku 28:26.


Kadaň: Hanuljak- Spitzer, Mašek, Vaněček, Brňák, Pospíšil, Hlubuček, Kloz, Hlavatý - M. Kadlec, Fink, Chyba – Buďa, Vrtek, Kajer – Pražák, Jan Bauer, Jakub Bauer – Kýhos, Veverka, Hlusička.


Hradec: Koutský - Táborský, Toužimský, Pavlů, Lesák, Pazdera, Karlíček – Fořt, Roubík, J. Kadlec – Hruška, Volráb, Šeda – Haluza, Domin, Suchý – Šimíček.