Na nově a hlavně pěkně zrekonstruovaném kadaňském stadionu se prohánělo přes dvacet hráčů a dva brankáři - Kamil Jarina s Lukášem Hronkem.


Tři hráče (obránci Bohdan Višňák, Martin Szakal a útočník Ladislav Boušek) má tento týden zapojené v tréninku Chomutov. Útočník David Balázs je momentálně s reprezentací České republiky na Světových hrách v inline hokeji.


Z Chomutova ovšem přiletěla do kadaňské kabiny smutná zpráva, hned z prvního tréninku v Chomutově odjel Martin Szakal do nemocnice a operace zlomené klíční kosti pro něj znamená tři měsíce bez tréninku.


Příprava bude v Kadani probíhat klasicky. „Bude to stejné jako vždy. Na začátku to bude objem, poté přejdeme na rychlostní vytrvalost a nakonech rychlost,“ ve stručnosti přibližuje kadaňský kouč Leo Gudas průběh přípravy.


Jako vždy, tak i v letošním roce budou v Kadani čekat, kdo se neprosadí do základního kádru v sousedním partnerském Chomutově. „Z Chomutova se nám nějací hráči vrátí a ještě bychom někoho měli dostat. Záleží na dohodě, určitě ještě posilovat budeme,“ dodává trenér Gudas.


Na tréninku se tedy sešli hráči: Jarina, Hronek, Hlubuček, Kocek, Zmeškal, Boguský, Spitzer, Kloz, Lang, Žižka, Šíp, Kadlec, Gombár, Pražák, Chyba, Freiberg, Kašpárek, Polanský, Stehlík, Indra, Novák, Kalinovič, Miklovič.


Celkem sehrají kadaňští hokejisté třináct přípravných utkání, z toho šest na domácím ledě.
Příjemnou zprávou pro fanoušky SK Kadaň je to, že v minulých dnech vedení klubu dohodlo přípravný duel s extraligovou Plzní, vedenou hokejovou legendou Martinem Strakou.


První přípravný zápas mají Kadaňští na programu v pondělí 3. srpna, v Ostrově se utkají s ruským Orenburgem. Poté je čekají střetnutí v Klášterci nad Ohří a v Chomutově, před domácími fanoušky si poprvé zahrají v úterý 11. srpna, kdy na sever Čech přijedou prvoligové Benátky nad Jizerou.


Přípravné zápasy

Pondělí 3. srpna: HC Orenburg - SK Kadaň (v Ostrově).
Úterý 4. srpna: HC Klášterec nad Ohří - SK Kadaň.
Čtvrtek 6. srpna: KLH Chomutov - SK Kadaň.
Úterý 11. srpna: SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou.
Čtvrtek 13. srpna: SK Kadaň - Berounští Medvědi.
Úterý 18. srpna: HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň.
Čtvrtek 20. srpna: Berounští Medvědi - SK Kadaň.
Úterý 25. srpna: SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi.
Čtvrtek 27. srpna: SK Kadaň - HC Tábor.
Pátek 28. srpna: SK Kadaň - HC Plzeň 1929.
Úterý 1. září: HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň.
Čtvrtek 3. září: HC Tábor - SK Kadaň.
Úterý 8. září: SK Kadaň - KLH Chomutov.