Už v páté minutě totiž otevřel skóre při vlastním oslabení Vrtek a hned v následující minutě uspěl i Jakub Bauer. Kadaňští byli na koni a po přesilovkovém gólu Finka odcházeli do šaten s vedením 3:0!


Po přestávce ale nastoupila úplně jiná Kadaň a naopak hokej hráli jen Mostečtí.
Domácí hráči se ale dlouho nemohli střelecky prosadit, uspěli až ve 37. minutě, kdy se prosadil Metlička. Tentýž hráč pak ještě před další přestávkou přidal kontaktní gól.


Hned v úvodu třetí části se domácí příznivci dočkali vyrovnání, přesnou střelou jej zařídil Buďa.
Za stavu 3:3 se tedy začínalo od začátku…
Deset minut před koncem normální hrací doby poslal Kadaň opět do vedení Fink a vypadalo to, že by si hosté mohli odvézt tři body, ale v 56. minutě vyrovnal na 4:4 Černý, který tak zužitkoval velký tlak mosteckého týmu.
Zápas se tak musel prodlužovat. V pětiminutovém nastavení byl vyloučen kadaňský Poživil a domácím se tak nabídla dobrá možnost k získání prémiového bodu.


Během této přesilové hry se na modré napřáhl obrovitý obránce Martínek a puk se zastavil až v síti – 4:3!
Kadaňští hokejisté tak z nadějného vedení 3:0 získali jen bod.


V pondělí 17. září Kadaň od 18 hodin doma hostí Hradec Králové.

 

HC Baník Most – SK Kadaň 5:4 po prodl.

Třetiny 0:3, 2:0, 2:1 –1:0


Góly 0:1 5. Vrtek, 0:2 6. Jakub Bauer (Jan Bauer), 0:3 16. Polanský (Fink), 1:3 37. Metlička (Szakal), 2:3 40. Metlička (Koláček, Plachý), 3:3 42. Buďa, 3:4 51. Fink (Poživil), 4:4 56. Černý (Buďa, Zaťovič), 5:4 63. Martínek (Prošek).


Rozhodčí: Hribík, Čížek, Prchal. Vyloučení 8:9 + Černý a Poživil 10´. Využití 3:1. Oslabení 1:1. Diváků: 533.


Most: Fiala - Szakal, Růžička, Martínek, Suchánek, Charousek, Nosek, Plaček, Prošek – Plachý, Koláček, Metlička – Buďa, Černý, Sklenička – Urban, Kováč, Zaťovič – Nekvinda, Baran, Kašťák.


Kadaň: Stejskal - Vaněček, Poživil, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Kocek – Pražák, Polanský, Fink – Duba, Derfler, Vrtek – Postl, Kajer, Veverka – Hlusička, Jan Bauer, Jakub Bauer – Kýhos.