Už návštěvníkům dopoledního tréninku muselo být jasno, že čtvrté finále bude hlavně o psychice. Chomutovští hokejisté absolvovali trénink mlčky a se sklopenými hlavami, při tréninku Boleslavi si hráči s úsměvem na rtech zkoušeli nájezdy a vymýšleli různé skopičiny…

Stejně jako v předchozích třech zápasech ale Chomutov vstoupil do utkání hodně aktivně a byl v útoku hodně nebezpečný. Psychická deka ale šla na domácích hráčích vidět. Po několika šancích se Chomutovští poprvé prosadili v osmnácté minutě, kdy se prosadil Jíra.

Úvodní gól nalil domácím hokejistům čerstvou krev do žil, ale brzy je schladil chomutovský odchovanec v boleslavském dresu Gombár, který v poslední minutě úvodní části vyrovnal.

Ve stejném duchu se pokračovalo i v prostřední části. V polovině zápasu poslal domácí znovu do vedení Gálik, ale opět brzy vyrovnal Šindel.

Chomutovší se snažili jak mohli, ale na rozjetou a hlavně dobře rozpoloženou Boleslav se nemohli prosadit. A když deset minut před koncem utkání poslal poprvé v zápase hosty do vedení Sýkora, každý ze šesti tisícovek diváků tušil, že je to poslední chomutovské utkání v sezoně.

KLH Chomutov – BK Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 18. Jíra (Heinisch), 30. Gálik (Boušek) – 20. Gombár (Král, Nouza), 34. Šindel (Handlovský), 50. Sýkora (Šindel). Rozhodčí: Kubeš, Jebavý, Guth, Rittich. Diváků: 6000.

Chomutov: Podolka – Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, M. Mazanec – Polanský, Kostourek, Jíra – Mikšovic, Šíp, Boušek – Hašek, Charousek, Jeslínek – Polodna, Heinisch, Gálik.

Boleslav: Šindelář – Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, D. Mazanec, Mocek, Schnabel – Nouza, Král, Gombár – Gajovský, Boháč, Šebesta – Mikulík, Šindel, Eiselt – Rumpel, Sýkora, Handlovský.