Chomutovští hokejisté nevstoupili do nového kalendářního roku zrovna ideálně, na ledě posledních berounských Medvědů prohráli 2:3 po prodloužení.
Největším šlágrem 34. prvoligového kola je bezesporu dnešní střetnutí BK Mladá Boleslav - KLH Chomutov, střetne se druhý nejlepší celek s prvním!
Chomutovu se ale v posledních sezonách na tým Mladé Boleslavi vůbec nedaří - z posledních deseti vzájemných zápasů nedokázal ani jednou vyhrát v normální hrací době. Alespoň po prodloužení se to severočechům povedlo na začátku letošní sezony, kdy na ledě Boleslavi vyhráli 4:3.


Od boleslavského účinkování v první lize (sezona 2002/03) se chomutovským hráčům proti Boleslavi naopak velice dařilo, ale v sezoně 2005/06 přišel zlom v podobě čtvrtfinálové prohry 0:4 na zápasy. A od této doby se počítá nepříznivá série, která už má ovšem nejvyšší čas na to, aby byla zlomena. Třeba dnes - zápas začíná v 17.30 hodin a řada chomutovských příznivců si jej určitě nenechá ujít!
Boleslavští se v posledních dnech notně posílili, jejich útočné řady doplnila zkušená trojice - Ladislav Rytnauer z Jihlavy a ostravská dvojice Pavel Šebesta, Daniel Boháč.


Hokejistům SK Kadaň naopak vstup do roku 2008 vyšel na jedničku - na domácím ledě přehráli 3:1 tým Hradce Králové, který byl druhým nejúspěšnějším celkem prostřední části prvoligové základní části.


Kadaňští hokejisté dnes jedou na zasněženou Vysočinu, na led havlíčkobrodských Rebelů.
S nimi mají vyrovnanou bilanci, při obou letošních vzájemných zápasech ze z vítězství 4:1 radovalo domácí mužstvo. Zápas začíná v 18 hodin.