Chomutovští hokejisté vstřelili ve dvou úvodních zápasech pouze dva góly. Nejprve prohráli 1:2 po samostatných nájezdech, poté 1:4. Prohry tedy přišly díky malé střelecké produktivitě.


„Koncovku musíme určitě zlepšit. Musíme se víc rvát do brány a častěji střílet!“ Takto vidí klíč k úspěchu útočník Jaroslav Hašek, nejproduktivnější hráč KLH Chomutov v play off.


Čas na větší regeneraci během play off není, rozhodovat také bude to, jak má kdo natrénováno.

„My máme natrénováno dostatečně. Připravovali jsme se na to důkladně, chceme to zvládnout,“ dodává Hašek.


Po hodně medializovaném konfliktu vedení boleslavského klubu s fanoušky brněnské Komety, které je nechtělo pustit na rozhodující semifinále s důvodem že je prý vyprodáno se v Mladé Boleslavi čekalo, že bude vyprodáno i na finále, ale na oba zápasy přišlo něco málo přes tři a půl tisíce diváků. Po výhře v prvním finále přišlo další den do ochozů dokonce o dvě stovky boleslavských příznivců méně…


Něco podobného se v Chomutově určitě nestane, zájem chomutovských fanoušků o vstupenky na dnešní a zítřejší finále je totiž obrovský a v předprodejích se od ranních hodin tlačily stovky zájemců o vstupenky.


„Očekáváme, že bude vyprodáno na oba zápasy,“ říká marketingový manažer KLH Chomutov David Dinda. Ten pro fanoušky připravil překvapení v podobě toho, že prvních tisíc těch, kteří si koupí vstupenku si mohou za speciální akční cenu třiceti korun koupit originální šálu KLH Chomutov.


„První pětistovka zmizela po hodině předprodeje, druhá bude připravena dnes v pokladnách zimního stadionu,“ dodal Dinda. Více k předprodeji viz sloupek vpravo.


Chomutovští hokejisté se tedy budou moct spolehnout na pořádně bouřlivou podporu publika.


„Bude to pro nás výhoda, hodně se na to těšíme. Bude to svátek pro nás i pro diváky. Ti nám pomáhali celou sezonu a určitě nám hodně pomůžou i teď,“ chválí chomutovské publikum útočník Hašek.


Sobotní i nedělní zápas začíná v 17.30 hodin.


„Musíme Boleslav hned od úvodních minut dostat pod tlak a dál hrát naší hru, která nám přinesla úspěch. Určitě by nám hodně pomohlo, kdybychom dali jeden, dva rychlé góly,“ přibližuje plán do následujících finálových zápasů chomutovský kapitán Radek Šíp.