"Počítáme s brankáři, které máme prověřené - s Hanuljakem a Lukášem Hronkem. Oba dostanou šanci v přípravě, ten lepší bude jedničkou v Chomutově, ten druhý bude jedničkou v Kadani. Posty brankářů tedy máme obsazené, na devadesát procent to tak zůstane," prozradil Vacke.
Sedmadvacetiletý Lukáš Hronek je odchovancem Slavie, naposledy hrál v Kometě Brno. Chytal i v mládeženické reprezentaci. Více najdete ZDE.


Před minulou sezonou se vedení chomutovského klubu poohlédlo po posilách ve Finsku, ale tento tah příliš nevyšel. V letošní sezoně se porozhlédlo na Slovensku, odkud přivedlo do přípravy dva hráče. "Ze Slovenska přišli dva útočníci. Zkušený Trochta a talentovaný Pék," odpovídal Milan Vacke. Do obrany Chomutov angažoval navrátilce Malinského (naposledy v Popradu) a kladenského Pavlase. Největší posily ale klub sehnal do svých útočných řad. "Z Karlových Varů přišel ostřílený útočník Milan Procházka, největší posilou by měl být Milan Kraft," dodává Vacke. Právě Kraft by měl být útočným esem nové trenérské dvojice Petrovka - Rulík. Tento hráč, který má na svém kontě přes dvě stovky odehraných zápasů v drese Pittsburgh Penguins ale v loňské sezoně odehrál za Slavii pouze dvacet zápasů, protože byl zraněný.
Přibydou další posily? "Nemohu vyloučit, že ještě přijdou jeden dva útočnici nebo jeden obránce," uzavřel manažer Vacke.

Tyto a další odpovědi se fanoušci chomutovského hokeje mohli dozvědět na Prima Dni s Deníkem v Chomutově. Podrobnosti, video a fotogalerii najdete ZDE.