Zatímco v předchozích třech případech inkasoval pražský klub 17 branek, v úterní dohrávce jen dva a díky zlepšenému výkonu po první třetině slavil výhru 4:2.

„Je to pořád stejné, my dobře začneme, ale pak nevím, co se nám odehraje v hlavách, polevíme, úplně přestaneme hrát, přestaneme dělat to, co máme. Prvních deset minut druhé třetiny to vypadalo, že na ledě snad ani nejsme. Bylo to hrozné, hráli jsme laxně a byl z toho gól," řekl pro klubový web 27letý Lukáš Pulpán, s jedenácti kanadskými body nejproduktivnější chomutovský bek.

„Od druhé třetiny byla Sparta lepší a tlačila, až jsme měli problémy s vystřídáním hráčů a nemohli se dostat ke střídačce. Sparta pak dala ten vedoucí gól. Ve třetí třetině jsme to zredukovali a chtěli hrát více dopředu, což se nám dařilo, a měli jsme tam v určitých fázích šance, ale kdykoliv jsme tu šanci nedali, Sparta trestala. Po gólu na 4:2 už jsme to nezvládli," přiznal kouč Pirátů Jiří Doležal.

Sparta si plného bodového zisku vážila. Ani tak se ze dna tabulky neodlepila. „Důležité pro nás bylo, že nás ten první gól nepoložil, což se nám stalo na Kladně," pochvaloval si asistent trenéra vítězného týmu Jan Votruba s tím, že jeho svěřenci dobře forčekovali a dokázali Chomutov napadat a dostat pod tlak.

Už v pátek chomutovští Piráti hostí čtvrtý Třinec (18:15), v neděli se vydají na led třetího Kladna (17:30). Náročný program nováčka nekončí…