Před kamerami České televize, která zápas vysílala v přímém přenosu, byli domácí od začátku aktivnějším týmem a zaslouženě se také rychle dostali do dvoubrankového vedení. To se zrodilo poté, co byl krvavě zraněn chomutovský Mikšovic a ústecký Gýna na dvě plus dvě minuty a jeho prohřešek potrestali dvěma přesnými údery obránci Bombic s Brňákem.

Hosté sice dokázali rychle snížit, ale ve druhé části jen sledovali, jak se na jejich branku valí jeden útok za druhým a jak postupně do jejich sítě padají góly. Mezi 26. a 40. minutou se postupně trefili Kraft a dvakrát kapitán Skořepa, takže do třetí části se šlo za stavu 5:1 pro domácí!

Za tohoto stavu už bylo o vítězi rozhodnuto a zápas se tak už jen dohrával. Emoce na ledě pracovaly a často to pěkně zajiskřilo. Hosté snížili na 5:2, ale to už bylo z jejich strany vše a ve středu se tak do Ústí pojede za stavu 2:2 na zápasy!

KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:2 (2:1, 3:0, 0:1 )

Góly 1:0 13. Bombic (Pulpán, Hruška), 2:0 15. Brňák (Jíra), 2:1 15. R. Pšurný (M. Pšurný, Mikulík), 3:1 26. Kraft (Pulpán, Hruška), 4:1 33. Skořepa (Procházka), 5:1 40. Skořepa (Kraft, Grof), 5:2 53. M. Pšurný (Mikulík, R. Pšurný). Rozhodčí: Jeřábek, Jílek, Prchal, Padevět.

Chomutov: Hanuljak – Bombic, Pulpán, Grof, Hájek, Všetečka, Trefný, Tribuncovs, Brňák – Hruška, Kraft, Duda – Procházka, Trochta, Skořepa – Eiselt, Domin, Polanský - Jíra, Mikšovic, Hašek

Ústí: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Gureň, Sklenička – Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Heinisch - Pšurný M., Šagát, Dragoun - Mikulík, Hanzl, R. Pšurný.