Po sestupu z extraligy budou Piráti hrát „pouze" první ligu. Kádr se hodně obměnil. Jak je těžké sehnat hráče do druhé nejvyšší soutěže?

Pro hráče je riziko přijít do první ligy. Nikdo si totiž nemůže myslet, že se to lehce uhraje. Ti hráči mají respekt jít do Chomutova, aby neztratili vlastní jména. Hráč, který má budoucnost před sebou, přemýšlí způsobem - co když sezona týmu nevyjde, co se stane potom se mnou? Takže mužstvo, které už tady je, musí mít kvalitu. To samé i trenérský tým. Pozor se musí dávat hlavně na to, aby tým pasoval dohromady. A aby hráči měli budoucnost. To znamená, aby chtěli postoupit do extraligy, což je náš cíl. A kdybychom se dostali do extraligy, aby tu mohli hrát dál. Musí mít výkonnostně na to hrát exraligový hokej. Nechceme každý rok měnit celý tým.

Konzultujete změny v týmu a nové hráče i s Vladimírem Růžičkou?

S Vláďou Růžičkou hráče konzultujeme, protože on se výborně vyzná v hokeji. Má velké renomé. To samé platí i o panu Kopřivovi.

Do Chomutova jste přivedl i dva Kanaďany, Grega Moora a Maria Scalza. Znáte je z působení v německém hokeji?

Oba hráli v Německu. Budou se muset aklimatizovat a dostat do hry. Nemyslím si ale, že cizinci musí být nejlepší hráči týmu. Jsou vybraní na určitou pozici, aby pomohli mužstvu a zlepšili jeho hru. Kteří hráči budou nejlepší v mužstvu, ukáže až samotná sezona.

Můžete oba hráče definovat po hokejové stránce?

Greg Moore je hráčem, který umí „dopředu i dozadu". Loňskou sezonu byl zraněný. V sezoně toho moc neodehrál, ale ke konci už byl na ledě. Mario Scalzo dokáže více „hrát s pukem", má dobrý pohyb. Myslím, že nám pomůže i s novou hrou. Zvětšili se třetiny, modré čáry byly posunuty dozadu. Maria jsem „skautoval" do Mannheimu, kde byl dva roky. S Gregem jsem přímo nespolupracoval, viděl jsem ho hrát. Myslím, že to pro ně bude zajímavá sezona. Sám jsem zvědavý, jak se adaptují na český hokej a první ligu. Osobně mám před touto soutěží velký respekt.