Obživlé pohádkové postavičky navíc jako bonus přivezou repliku poháru pro hokejové mistry světa, s níž se budou fanoušci moct vyfotit. Pozadu nezůstane ani Picaroon, který zve děti na odpolední bruslení a zkrátka nezůstanou ani žáci základních škol s jedničkou z tělocviku.

Hlavní porce „práce" sice na maskoty Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 - Boba a Bobka - čeká až v květnu, kdy budou od 1. do 17. května v Praze a v Ostravě doprovázet fanoušky zápasy nejlepších hokejových týmů světa – ale králíci z klobouku v těchto týdnech nezahálí.

V rámci propagačního turné k šampionátu vyrazili na pouť českými stadiony – a postupně se představí na všech extraligových stadionech a vybraných stadionech první ligy. Na turné je "doprovodí" replika trofeje pro vítěze Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji.

V chomutovské SD ARÉNĚ se Bob s Bobkem představí 31. ledna na zápase proti Českým Budějovicím. Kromě hokeje se tak fanoušci mohou těšit i na tento zajímavý prvek doprovodného programu. Vystoupení oficiálních maskotů mistrovství světa na ledové ploše za doprovodu znělky z Večerníčku proběhne o přestávce po konci první třetiny. Fanoušci zároveň budou mít možnost vyfotit se s pohárem a s oběma maskoty. Pohár bude hodinu před začátkem zápasu v rohu za brankou pod domácím kotlem u sektoru I.

Organizační výbor MSLH IIHF 2015 představil maskoty šampionátu poprvé v rámci mezistátního prosincového utkání Česká republika - Švédsko a velký zájem fanoušků o ně inspiroval organizátory ke speciálnímu turné.

Na zmíněném utkání samozřejmě nebude chybět ani pirátský maskot Picaroon, který se rozhodl svým malým i větším fanouškům zpříjemnit pololetní prázdniny. Proto se s nimi v sobotu před zápasem vydá od 14 do 15 hodin na led. Majitelé permanentních vstupenek budou mít vstup na toto speciální bruslení zdarma, ostatní osoby zaplatí symbolických 20 korun.
To ale není vše. Protože jsou Piráti sportovním klubem, rozhodli se odměnit všechny žáky základních škol, kteří mají jedničku z tělocviku volnou vstupenkou na zápas s Českými Budějovicemi. Stačí, když na pokladně SD ARÉNY ukážete své vysvědčení nebo jeho kopii, kde bude jednička z tělocviku, a obdržíte volnou vstupenku. Poklady SD ARÉNY se otevírají v 15 hodin a 30 minut, tedy dvě hodiny před začátkem zápasu.

Napsal Libor Kult.