Jeseter s dýňovým pyré

Budeme potřebovat:

filet jeseter
1 dýně hokaido
1 cibule
2 plátky másla
trochu vývaru (nebo vody)
smetana ke šlehání
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup:

Rybku si předem vždycky naporcuji a pokapu citronovou nebo limetkovou šťávou. Pak si nejdříve připravím přílohu, protože ryba je pak hotová do 5 minut. Tady jsem zvolila naše oblíbené dýňové pyré. Nakrájím oloupanou hokaido a cibuli na kostky, orestuji na másle (nejlíp přepuštěném), podliji vývarem(v nouzi podlít vodou), vařím doměkka, pak sliji přebytečnou tekutinu, rozmixuji s plátkem másla a troškou smetany, dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Porce ryby pak jen ochutím solí, pepřem, bylinkou a opeču na rozpálené pánvi na přepuštěném másle. Nejdříve kůží dolů, jakmile je opečena dozlatova, tak i z druhé strany. Poté dám rybu na předem připravený talíř, pokladu kousky studeného másla, posypu čerstvými bylinkami, přikryji alobalem a nechám chviličku odpočinout, než si připravím talíře s přílohami.

Nezapomeňte na čerstvou zeleninu na salát.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.