Čokoládové truffles
Budeme potřebovat:
- plechovka Salko (tradiční, slazené kondenzované mléko, cca 400 g)
- 160 g kakao holandského typu
Postup:
Do rendlíku nebo malého hrnce vylejte obsah plechovky kondenzovaného mléka a zahřejte jen tak, ať je horké, nevařit. Poté odstavte, prosejte kakao a promíchejte, ať se vše spojí a nezůstanou žádná nerozmíchaná místa.
Poté přendejte na potravinářskou folii (klidně folie na talíři nebo v misce), přitiskněte folii i shora a dejte do lednice, alespoň na 2 hodiny.
Po vychlazení oddělejte shora folii, posypte ještě kakaem, nakrájejte na čtverce a každý čtverec zakulaťte do kuličky.
Obalte v kakau a máte hotovo.
Skladujte v lednici.
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.