ichal Karrmann.Zaměstnanecká liga je fotbalová soutěž Deníku, která se hraje turnajovým systémem. Na družstva, která se umístí na medailových pozicích, čekají atraktivní ceny a také publicita.Tým Edgewell CZ se v současné době připravuje individuálně, ale před prvním výkopem ještě plánuje několik společných tréninků.

Opírat se bude o borce, kteří fotbal hráli či stále hrají. „V podstatě všichni členové našeho družstva mají s aktivní kopanou zkušenosti. Řada našich hráčů prošla mládeží FK Teplice,“ upřesnil kapitán Edgewell CZ. Sám je účastníkem okresního přeboru ve Rtyni nad Bílinou a ve firmě působí jako Material disponent, zodpovědný za nákup materiálů pro výrobu. Mužstvo bude spoléhat na mohutnou podporu kolegů.

Zaměstnanecká liga - logo.Zaměstnanecká liga - logo.Zdroj: DENÍK

„Podporu od firmy máme stálou, snaží se nám ve všem vyjít vstříc. Kolegové za námi jezdí na všechny turnaje a vždy nás hlasitě povzbuzují. Pokud jde o výběr do týmu, z více než 900 zaměstnanců to byly příjemné starosti, takže o kvalitní hráče nouzi nemáme. Konečnou podobu sestavy na utkání vybereme na posledním spo- lečném tréninku, určitá selekce bude třeba. Ale z větší části už máme jasno,“ je Michal Karrmann optimistou.

Ocenil i aktivitu zaměstnavatele, který tým na turnaj přihlásil. „Vždy se těšíme na společné sportovní akce, kde si užijeme spoustu legrace. Máme totiž výbornou partu. Ale zároveň jezdíme na každý turnaj s cílem, že chceme udělat co nejlepší výsledek! Hlavní ceny jsou opravdu lákavé, uvidíme, jak se nám bude dařit.“

Možné soupeře z webu zamestnaneckaliga.cz tým nijak zvlášť nezkoumal. Navíc žádný z jeho největších rivalů z Průmyslové zóny Krupka jeho mužstvo v turnaji nečeká. „O soupeřích toho moc nevíme, s žádným jsme v poslední době neměli mož- nost změřit síly. Budeme spoléhat na naši hru, se kterou jsme již několikrát dosáhli skvělých výsledků,“ věří v sílu mužstva jeho kapitán.

Stejně jako celý tým sám fotbalem doslova žije. „Jsem trochu fotbalový fanatik, mi- mo jiné trénuji i malé děti v SK Junior Teplice. Fotbal sleduji dennodenně, ať už osobně, v novinách, v TV i na netu.“